Na gradskom stadionu  je juče od 18 sati pred oko 200 gledala odigrana prijateljska utakmica između domaćeg tima FK Drina i Loznice. Bio je ovo drugi test za Zvorničane poslije šest dana treniranja.

FK Drina i Loznica odigrali prijateljski susret u Zvorniku
Poslije dva dana priprema prvi ispit i prvi trofej ove sezone

Utakmica je bila prava prijateljska, a svi fudbaleri dobili su priliku da pokažu šta znaju i umiju na terenu.

Fizički napor koji prolaze fudbaleri na početku priprema ostavio je traga na odbrani Drine, pa su tako napravljene dvije početničke greške. Gosti su iskoristili obije pogreške i postigli dva gola. Ovogodišnja prinova u redovima Drine Vlasenčanin Slađan Stupar pogodio je mrežu gostiju za konačan rezultat susreta od 1:2.

Trener Kostić nije zadovoljan rezultatom, ali kako je izjavio za naš portal:
Poraz jeste i niko ga ne voli pa ni mi, ali pouke su ono što smo dobili u ovoj utakmici. Iz pouke koju smo dobili izaći bolji i jači i nastaviti sa pripremama za predstojeću sezonu. Uprava mora što prije da se oformi i Skupština održi kako bi fudbaleri mogli da se rasterete briga koje ne treba da imaju.

Drina nastavlja pripreme punim intenzitetom,, a u ponedjeljak je najisčekivanija Skupština u posljednjih 20ak godina.

Ako je suditi po činjenici da se na trenizima Drine, svaki dan okupi po dvadesetak i više kako iskusnih igrča tako i onih mlađih koji su nakupili po nekoliko prvoligaških sezona, onda zvorničkom prvoligašu predstoji prevazilaženje krize i uspješan period.

Aco Kostić, jedan od najboljih drininih igrača svih vremena, zasukao rukave i u dosta teškim trenucima za klub i prezuzeo dužnost prvog trenera da pripremi ekipu za novo prvenstvo.

– Radimo svaki dan po jednom a ponekada i dva puta. Ritam na trenizima daju oni stariji, kao kapiten Aleksandar Kikić, Danijel Ćulum, Miloš Jokić i Novica Marković, a posebno nam je dragocjeno prisustvo Nikole Vasiljervića, koji se vratio iz Kazahstana sa željom da pomogne svom matičnom klubu.

Uz njih očekujemo dosta od naših juniora i kadeta, koji iako mladi imaju određena prvoligaška iskustva.Među njima su Nemanja Drautinović, Darko Kostić, Elvir Majlović,Ermin Musić i još mlađi Marko Andrić i Mirko Tošić. Tu su i Dragiša i Stefan Milošević, Saša Simić. Vratio nam se Ognjen Stjepanović, Ramiz Lupić i Vladimir Molerović, a iz bijeljinskog Radnika je stigao mladi Slađan Stupar.Mislim da će oni uz ove iskusnije biti oslonac ekipe u novom prvenstvu.

Iz Drine je otišlo deset igrača koji su sa ovim što su ostali izborili treće mjesto u prošlom prvenstvu.Osjeća se potreba za jednim golmanom, lijevim bočnim i špicem, pa uprava kluba u ostavci, traga za adkevatnim pojačanjima.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *