FOND ZA ODLIČNE UČENIKE U SREBRENICI

Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici, na čelu sa glavnim imamom, Damir ef. Peštalićem, pokreće fond za stipendiranje odličnih učenika sa primjernim vladanjem.

Želja nam je da se naša djeca takmiče u postizanju vrhunskih razlutata u školi, kako u nastavnim tako i u vannastavnim oblastima.Želja nam je da naša djeca budu prepoznatljiva u znanju, zalaganju i požrtvovanosti, a uz to sve da ih krasi lijepo ponašanje.
Želja nam je također, dati našoj djeci samopuzdanja da shvate da su vrijedni i da, mimo Allaha dž.š., Koji najbolje i i najviše nagrađuje, njihova zalaganja i rezultete još neko prati i bar onoliko koliko može nagradi. Piše u statusu zvanične facebook stranice Medžlisa islamske zajednice Srebrenica.

 

 

Najbolji učenici bi dobijali stipendije u zavisnosti od količine prikupljenih sredstava. Učenici bi imali stipendiju najviše 100 KM mjesečno. Donatori bi, na dobrovoljnoj bazi, svoje priloge uplaćivali na mjesečnom ili na godišnjem nivou. (Plan djelovanja)
Molimo sve ljude koji prepoznaju ovaj porjekat kao zdrav i važan projekat za budućnost naše djece da se uključe i da se jave Medžlisu ili na dole naznačene brojeve.

O pojedinostima ovog projekta javnost će biti blagovremeno obavještena.

Medžlis Islamske zjednice u Srebrenici
Crni Guber bb Srebrenica 75430
Tel/Fax: +387 56 440 391
[email protected]
Damir ef. Peštalić, + 387 61 656 464
Email: [email protected]
Ahmed ef. Hrustanović, + 387 61 408 011
Email: [email protected]

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *