Formira se stučna organizacija za očuvanje kulturne baštine ZvornikaJoš jedna značajna aktivnost OSCE-a u saradnji sa Koalicijom “Za pozitivan Zvornik” juče je sprovedena u cilju očuvanja i promocije zajedničke kulturne baštine u Zvorniku .

 

Na održanom sastanaku na kom su prisustvovali predstavnici javnih ustanova, nevladinih organizacija  dogovoreno je da se preduzmu koraci ka osnivanju formalne organizacije koja bi okupila sve stručnjake i grupe iz oblasti kulture u Gradu Zvorniku u cilju promocije i zaštite kulturne baštine.

Formira se stučna organizacija za očuvanje kulturne baštine Zvornika
Neiskoristeni potencijal

Ono što je potrebno jeste da se jasno definišu problemi I daju konretni projektni prijedlozi kako bi se zaštitila kulturna baština i dovela u stanje njene iskoristivosti zaključak je sa današnjeg sastanka.
Važnu ulogu u formiranju ove organizacije uzet će svakako i organizacija MFS Emmaus filijala Zvornik. O svemu tome Elma Mustajbašić je rekla:

MFS-Emmaus, kao dio Koalicije za pozitivan Zvornik uključen  je u sve aktivnosti, a sve to sa ciljem  zajedničke ljepše budućnosti, jednakih prava i mogućnosti za sve u ovome gradu bez obzira na razlike. Neka razlike budu ono što nas čini bogatijim i bližim te da nas u dobru spaja, a ne razdvaja. Vjerujem da će ova inicijativa uroditi plodom na zadovoljstvo svih učesnika i građana Zvornika.

Osvit/Zvornicki.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *