Fudbaler Zvorničkih korijena velika želja slavnog Monaca
Mirza u akciji protiv juniora Barselone

Fudbaler Mirza Mustafić redovni član juniorske U19 reprezentacije BiH odnedavno je velika želja slavnog Monaca
Ozbiljno poslovanje sa mladim fudbalerima Monaco želi nastaviti kupovinom mladog bosanskohercegovačkog fudbalera Mirze Mustafića.

Mirza Mustafić je iz Kalesije, a njegovi roditelji već dugo godina žive u Luksemburgu. Zvorničko porijeklo Mirza vuče iz Kozluka, naime njegova majka je iz ugledne kozlučke familije Hadžialić udala se u Kalesiju.

Miralem Pjanić je dobar pokazatelj da ovaj geografski spoj može rezultirati fudbalerima svjetske klase. Nedavno je Mustafić boravio u Kozluku i sve Kozlučane oduševio svojom skromnšću i ponašanjem. Prilikom povratka iz Srbije sa pripremne, a utakmice koju su juniori BiH dobili sa visokih 5:0, Mirza se uvratio kod svog djeda Safeta. Pošto je Mirza htio djeda iznenaditi stigao je  u Kozluk bez najave i onda djeda nije pronašao kod kuće. Onda se Mirza odlučio obići sva mjesta u Kozluku koja djed posjećuje, sve dok ga ne pronađe, pa je tako u potrazi izpozdravljao i porazgovarao sa nekoliko djedovih komšija i svojih rođaka koje nije vidjeo duži vremenski period. Kada je našao djeda Safeta otišli su u topli dom Hadžialića gdje se Mirza zadržao nešto duže u posjeti.

Fudbaler Zvorničkih korijena velika želja slavnog Monaca
U najdražem dresu

Cijeli Kozluk s nestrpljenjem očekuje ishod najavljenog transfera ovog sjajnog momka u redove slavnog Monaka, a do kraja će navijati za francusku ekipu da osvoji ovogodišnju Ligu prvaka.
Klub iz Kneževine već godinama “proizvodi” izvanredne mlade fudbalere koji su ove sezone stigli do polufinala Lige prvaka, te drže sam vrh tabele u francuskoj Ligi 1.

No, tu se ne žele zaustaviti, pa je prvi cilj za narednu sezonu dovođenje mladog bh. fudbalera Mirze Mustafića koji trenutno nastupa za Borussiju Monchengladbach.

Fudbaler Zvorničkih korijena velika želja slavnog Monaca
Dres Borusije mogao bi ubrzo biti zamjenjen

Francuski mediji pišu da Monaco pokazuje da ima “oko” koje može prepoznati talenat tako što silno želi mladog fudbalera iz BiH koji još uvijek nije nastupao za prvi tim Borussije. Sjajnim igrama u juniorskoj Bundesligi privukao je pažnju slavnog Monaca koji će pokušati da ga angažuje.
Mustafić je mladi bh. reprezentativac u svojoj kratkoj karijeri odigrao je veliki broj utakmica lige prvaka u omladinskim kategtorijama, jedno evropsko prvenstvi i dva kruga elitnih kvalifikacija za BiH, prošle godine za reprezentaciju U17 sa kojom se i plasirao na Euro, a ove godine sa juniorima bio na pragu prolaska u završnicu Evropskog prvenstva. Da je selektor više koristio Mustafića vjerovatno bi se momci i plasirali, ovako ostaje žal za propuštenim.

Fudbaler Zvorničkih korijena velika želja slavnog Monaca
Nakon meča protiv Srbije

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *