Jutros je obavljena prva prozivka fudbalera Drine Zvornik i ozvaničen početak priprema ovog sportskog kolektiva sa tradicijom dugom 72 godine.

Fudbaleri Drine Zvornik započeli pripreme
Jutrošnja prozivka

Šefu stručnog štaba Aci Kostiću odazvao se 21 fudbaler na jutrošnjoj prozivci. Nakon pisanja medija o teškoj situaciji u klubu, a među njima i naš portal došlo je do reakcije gradskih vlasti koji su poslije niza sastanaka i analize urađenog na neki način naredile da se krene u pripreme, a da se problemi rješavaju što prije.
Uskoro će biti sazvana i Skupština kluba nakon čega će se više znati o planovima i radu kluba za naredni period.

Prema riječima šefa stručnog štaba nakon teškog perioda i neizvjesnost napokon se desilo nešto, mene je dopao “vruć krompir”i nadam se da će se problemi što prije riješiti.

Kasnimo sa priprema, ali evo poslije prve prozivke reakcije su pozitivne, posjedujemo kvaitet, oslonit ćemo se na mlađe snage iz našeg pogona. Veliki plus nam je Vasiljević koji ostaje u klubu do kraja ove godine, tu su još iskusni Ćulum i kapiten Kikić koji će uveliko doprinijeti boljim rezultatima. Naši momci će u narednom periodu dokazati koliko vrijede i da su nepravedno zapostavljeni prethodnih sezona. Ukoliko se ukaže prilika borit ćemo se za plejof i završnicu za prvaka lige, a ukoliko budemo igrali i ligu za opstanak nije tragedija jer sam uvjeren da uz iskusne Kikića, Ćuluma i Vasiljevića i naše fudbalere proizvedene u Zvorniku opstanak u društvu prvoligaša Republike Srpske nije upitan.

Fudbaleri Drine Zvornik započeli pripreme
Đokić i Kostić sa fudbalerima obavili razgovor prije prvog treninga u novoj sezoni

Sportski direktor kluba u ostavci Milan Đokić za medije je izjavio da je početak priprema najbolji odogovr onima koji su se nadali da će doći do gašenja sportskog kolektiva sa najdužom tradicijom u Zvorniku i regiji Birča.
Predstoje nam kratke ali isrcpne pripreme naših fudbalera, imamo spoj iskustva i mladosti vjerujem da ćemo igrati ligu za prvaka, ako bude i opstanak neće biti tragedija. Skupština nam uskoro predstoji i tu će se riješiti oni problemi koji ne bi trebali da brinu sportiste i fudbalere. Drina će biti ono što zaslužuje a to je vrh fudbala Republike Srpske, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Kapiten tima Aleksandar Kikić kratko je prokomentarisao:

Nažalost kasnimo, nadam se da ćemo na vrijeme stići ovo nadoknaditi i pripremiti dovoljno do početka prvenstva. Šteta što nismo ranije krenuli sa pripremama jer u odnosu na prije deset dana ništa suštinski se nije promjenilo, osim što mi imamo deset dana manje priprema. Imamo timski duh i vjerujem u ove momke. Nadam se da će se u klubu nagomilani problemi ubrzano riješiti kako bi se mojim saigračima obezbjedili normalni uslovi za rad i pozitivne rezultate.

Elvir Majlović jedan je od fudbalera koji je prošao sve selekcije FK Drina Zvornik, iza sebe ima već nekoliko sezona u prvom timu, a sada će biti jedan od oslonaca igre pošto trenutno spada u iskusnije fudbalere na poč9etku priprema.

Fudbaleri Drine Zvornik započeli pripreme
Elvir Majlović u prvom timu na utakmici portiv Slobode

Moji suigrači su tu, imamo kvalitet, nemamo straha ni od čega. Idemo raditi i trenirati, pripremiti se što bolje i postići pozitivne rezultate. Vjerujem da će trener Aco Kostić koji je manje više sve nas na ovim priprema proveo kroz omladinske selekcije uspjeti pripremiti za predstojeću sezonu i pozitivna iznenađenja našim sugrađanima čija nam je podrška sa tribina u ovoj sezoni neophodna.

Najveći potencijal ovog tima je svakako Nemanja Dragutinović koji iza sebe ima dosta uspješnu sezonu. O svojim očekivanjima u predstojećem periodu Dragutinović je rekao:

Pomalo smo svi prethodnih dana bili u toj nekoj neizvjesnosti i sretni smo što se napokon počelo sa radom. Vjerujem u ove momke i naš tim da ćemo dati maksimum u ovim pripremam koje evo napokon počinju. Tu je naš trener koji nas je uglavnom naučio onom što najbolje trenutno znamo raditi, a to je igrati fudbal. Vjerujem da ćemo uz iskusne Ćuluma, Vasiljevića i kapitena Kikića postić pozitivne rezultate. Neophodno je i da nas naši sugradjani u narednom periodu istinski podrzekako bi smo dali naš maksimum u prvenstvu koje je pred nama.

Fudbaleri Drine Zvornik započeli pripreme
Dragutinoviću svom prodoru

Skupština kluba se očekuje u narednom periodu. Stanje u klubu još uvijek nije na najboljem nivou, račun je blokiran. Posljednji sastanci odgovornih ljudi u gradu Zvornik pronašli su privremeno riješenje, a Skupština Kluba će donijeti i konačna riješenja, ali i planove za naredni period.

Podrška ljubitelja fudbala iz Zvornika i Podrinja je potrebnija više nego ikada ovom klubu. Predstoji nam sezona u kojoj ćemo na terenu gledati našu djecu kako daju svoj maksimum. Budi Zvorni9čanin i Podrinjac dođi i podrzi djecu Zvornika i Podrinja, a ona će nam sigurno znati vratiti bolje i više nego što je aplauz sa tribina koji mi njima trebamo dati.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *