Fukare objavile rat novom predsjedniku Slobode: Pozivamo sve navijače na bojkot

Nakon što je Senad Mujkanović jučer imenovan za novog predsjednika Fudbalskog kluba Sloboda, najvatreniji navijači tuzlanskog kluba Fukare su stupile u bojkot utakmica.

Fukare su razočarane imenovanjem novih čelnika Slobode s obzirom da su željela da se Azmir Husić vrati u klub i pokuša ga vratiti na staze stare slave.

“Upamtite imena: Aleksandar Jović, Eldar Jusufović, Senad Mujkanović, Dejan Pavić, Goran Milić, Elmir Šećerbegović, Nino Džambić. Od danas i zauvijek neprijatelji i grobari kluba”, stoji na početku saopćenja Fukara.

“Lažovi koji potpišu memorandum, koji javno objave da je preuzimanje završeno, a onda kao najveće ku..e u večernjim satima pravite tajne dogovore i rušite ono što ste javno objavili”, poručili su novoj upravi.

Posebnu poruku su imali za Mujkanovića, odnosno “Mačka Toma”, kako ga nazivaju.

“Mačak Tom koji je u ratu sa navijačima od kako je otišao prošli put, koji je kao i sin mu deklarisani navijač Želje bi ponovo da se kiti novcem građana Tuzle. Pozivamo Gradsko vijeće Tuzle da na idućoj sjednici obustave sve tranše prema FK Sloboda Tuzla jer kao privatni klub nema pravo trošiti novac koji uplaćuju svi građani Tuzle. Apelujemo da se novac prebaci na račun RK Sloboda i ostale sportske kolektive”.

Fukare se namjeravaju boriti i na pravne načine protiv nove Uprave.

“Pozivamo ovim putem pravnike koji su spremni da nam pomognu u našoj sada pravnoj borbi za naš klub. Ako ste mislili da ćemo odustati tako lako, zaj..ali ste se. Ako ste mislili da ćemo odgovoriti nasiljem, zaj..ali ste se. Prepali ste se, dovodite Salku Zildžića da vas čuva, toliko ste hrabri ili vas je toliko strah ‘ljudi kojih nema’, kako kaže Mačak Tom. Pozivamo sve istražne organe da provjere na koji način je izmjenjen Statut kluba, kada je Skupština održana bez kvoruma”, navode Fukare, a potom su objavile da stupaju u bojkot.

“Pozivamo sve navijače da od ovog trenutka stupe u bojkot sa nama, da ne idu na utakmice, da ne kupuju ulaznice, proizvode i sve što budu ublehaši ponudili”, poručili su najvatreniji navijači Slobode.

Za kraj su poručili da će nastaviti rat sa Mujakovićem koji traje od 2018. godine.

“Od ovog trenutka sva naša aktivnost je usmjerena na Slobodu Kompred i RK Sloboda Tuzla. Od ovog trenutka nastavljamo gdje smo stali 2018. godine, lijepit ćemo ćelavu glavu po gradu, svi ćete znati, odavdje do Kikača. I Pavića isto, nismo te preskočili, nisi mogao Mramor voditi, a sad bi Slobodu. Vaše političke igre dalje od Slobode hoćemo, hoćemo da odje..te od nas, od Tušnja i od kluba, jer ste svi ublehaši, prevaranti i ku..e koje žele da troše gradski novac. Ganjat ćemo se dokle god bude zadnjeg od nas, mi odustati nećemo od naših ideja i onoga što smatramo da je najbolje za klub, a Vas osim tih prodanih duša Aleksandra, Eldara i Kemala niko ne podržava u gradu”, stoji u saopćenju Fukara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *