Futsaler odrastao u Zvorniku Amir Zulić-Mime pojačao KMF "Novi Pazar", tuga među navijačima "Slobode-Kompreda" zbog odlaska udarne igle kluba

Novi Pazar je ove zime krenuo u jednu rekonstrukciju ekipe, a svoje mjesto u timu zauzeo je i doskorašnji igrač Slobode Kompred

Dvadesetdevetogodišnji Amir Zulić novi je igrač KMF Novi Pazar, zvanično je potvrdio prvoligaš Srbije u futsalu.

Zulić u Novi Pazar prelazi iz Slobode Kompred gdje je igrao u posljednjih šest godina. Osim toga, futsal je igrao još za tuzlanski Salines, prije nego je prešao u tadašnju Bosnu Kompred.

Amir Zulić je drugo pojačanje Novog Pazara, nakon Mohammeda Abdulnassera, a stigao je i novi trener, Vladimir Jovanović – Prša, koji će naslijediti Marka Perića koji je imao ulogu trenera-igrača.

Amir Zulić završio je osnovnu školu u Križevićima, a srednju školu u Zvorniku. U toku školovanja u Zvorniku trenira za omladinske kategorije “Drine” ali zbog velike udaljenosti od svoje kuće u Zulićima kod Križevića i stadiona “Drine”, nije došlo do ozbiljnijeg angažmana Zulića u “Drini” (što i ne čudi ko je sve ovaj klub vodio).

Amir Zulić nakon završetka srednje škole upisuje Prirodno-matematički fakultet, odsjek “Geografija” Univerziteta u Tuzli, gdje nastavlja i živjeti do odlaska u Novi Pazar. U toku studija, Zulić je u roku stigao do završne godine fakulteta, a onda su obaveze prema futsal klubovima u Tuzli uzele danak. Ljubav od malih nogu prema malom nogometu i futsalu zauzela je većinu životnog prostora kod Zulića. Poslije niza godina i dobrih igri u Sloboda-Kompredu, Zulić je postao ikona ovog kluba i miljenik navijača.

Svi koji poznaju ovog momka znaju da se radi o veselom i vedrom duhu, uvijek naklonjenom pobjedi i driblingu više, a sve to kako bi se ljudi oko njega osjećali sretnijim.

Očekuje se da Zulić vrijeme u Sandžaku iskoristi za napredak u karijeri i spremanje završnog ispita na fakultetu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *