Tridesetdevetogodišnja R. N. sklopila je sporazum o priznanju krivice s Prvim osnovnim tužilaštvom, na osnovu kog je osuđena na 10 mjeseci zatvora jer je krajem decembra prošle godine, predstavljajući se kao gatara, pokrala stariju Beograđanku koja ju je pustila u svoj stan.

Gatari 10 mjeseci zatvora: Omađijala staricu i pokupila više od 30.000 eura
FOTO: Ilustracija

R. N. sumnjičila se da je pozvonila na vrata stana u kojem živi starija žena i pitala je ima li stare novine i može li dobiti čašu vode. Žena ju je pustila u stan, a „gošća“ se, navodno, odmah počela raspitivati koga ima i s kim starica živi. Potom joj je ponudila da joj gata, na šta je žena pristala.

Starijoj gospođi rekla je da se gatanje radi na novcu pa joj je tražila ga donese i stavi na sto. Žena je povjerovala i iz spavaće sobe donijela 12.000 eura.

R. N. joj je, navodno, gatala, a onda joj rekla da novac mora staviti u jastučnicu i tu ga držati devet dana. Poslije gatanja žena je otišla pripremiti kafu, a R. N. je iskoristila trenutak i ukrala ženi i novac na koji je gatala, ali i onaj koji je preostao u spavaćoj sobi.

Sumnja se da se radi o 29.000 eura, 153.000 dinara i 700 kanadskih dolara, koje je starica držala u stanu.

(Avaz)