Gest fudbalskog kluba Radnik za svaku pohvalu
Pred početak susreta iskazana podrška Jevtiću

Gest fudbalskog kluba Radnik je za svaku pohvalu jer su juče pružili podršku svom bivšem fudbaleru. Prije odigravanja kup utakmice iz Bijeljine je poslana poruka  Marko, uz tebe smo!

Ovim činom FK Radnik Bijeljina još jednom je pokazao da spada u sami vrh fudbala BiH jer nijednog pojedinca koji je dao doprinos ovom klubu, Radnik ne zaboravlja kako u onim sretnim, takoi u onim teškim trenucima.

Fudbaleri FK Radnik Bijeljina i FK Željezničar su pred jučerašnji susret na teren izašli u majicama sa likom Marka Jevtića kako bi mu i na ovaj način pružili podršku nakon teške povrede. Utakmica je završila neriješenim rezultatom 2:2, a revanš je za sedam dana u Sarajevu.

Jevtić je za Radnik nastupao u dva navrata. U sezoni 2004/05 Marko je bio član šampionske generacije kluba koja je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi RS i prvi put izborila plasman u Premijer ligi BiH u kojoj je sa uspijehom nastupao. Drugi put Jevtić je dres Radnika obukao 2012. godine. U oba svoja mandata u Radniku Jevtić je svojim ponašanjem, odnosom prema svima u klubu i pruženim igrama u mnogome doprinio ostvarenim rezultatima.

Gest fudbalskog kluba Radnik za svaku pohvalu
Plakati koji se nalaze širom Bijeljine

Podsjećamo šta se to dogodilo.

Teška povreda nogometaša Viteza, Marka Jevtića (34), koju je zadobio na prvenstvenoj utakmici sa zeničkim Čelikom, najvjerovatnije će za ovog sportaša značiti i kraj njegove igračke karijere,prenijela je Fena prošle sedmice.

Nakon što je zbog unutrašnje povrede organa i snažne boli napustio stadion u Vitezu, Marko Jevtić je odmah prebačen na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica gdje je privremeno zbrinut, a tokom noći i operiran.

Ljekarski tim je poslije obuhvatnog pregleda ustanovio da se radi “o teškoj rupturi jednog bubrega i odlučio se predložiti uklanjanje oštećenog organa da se zaštiti zdravlje i život pacijenta”.

Nakon operacije smješten na Odjel za hiruršku intenzivnu njegu KBZ i njegov trenutni zdravstveni status je dobar, komunikativan je sa dežurnim medicinskim timom i pod stalnom je kontrolom i ljekara iz hiruškog tima, koji ga je operirao.

Ukoliko ne bi bilo nikakvih komplikacija za očekivati je da se Marko Jevtić prebaci na Odjel urologije na daljnji postoperativni oporavak.

Brojne sportske prijatelje šokirala je njegova povreda u sportskom duelu. Njegovi saigrači i članovi uprave Nogometnog kluba Vitez, kao i članovi NK Čelika, suosjećaju s njim i njegovom obitelji i nadaju se brzom oporavku.

Marko Jevtić je u ekipu Viteza došao u ljetnom prijelaznom roku iz banjalučkog Borca i za Vitežane je zabilježio čak 19 nastupa u odbrambenim redovima svoje ekipe.

Gest fudbalskog kluba Radnik za svaku pohvalu
Domaći igrači su bili emotivni prilikom davanja podrške

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *