Herojskom igrom juniora Zvornik-Basketa u Banjaluci protiv domaće ekipe Borca, upisana je i šesta pobjeda u košarkaškom prvenstvu BiH. Rezultat na kraju utakmice glasio je Borac Banja Luka – Zvornik-Basket 72:80.

Gostujuća pobjeda juniora Zvornik-Basketa u Banjaluci protiv Borca
Pobjednicki selfi iz Banja Luke

Utakmicu u Boriku bolje je otvorila ekipa Zvornik-Basketa i odmah na početku preuzela primat u igri i vodstvo koje je u prvom poluvremenu lagano raslo. Na kraju prve četvrtine prednost u korist Zvorničana iznosila je 23:18. Iako izmoren tim Zvornik-Basketa uspio je zadržati i povećati prednost do kraja prvog poluvremena, pa se na pauzu otišlo rezultatom 31:42 u korist zvorničkih košarkaša.

Početak drugogo poluvremena donosi bolju igru domaćeg tima Borca, pa se tako poslije deset minuta drugog poluvremena približavaju na jedan poen zaostatka, a rezultat je glasio 50:51. Raspoloženi Divljanović i Vukajlović u gostujućoj ekipi predvode svoj tim do pobjede i krajnjeg rezultata 72:80.

Divljanović je upisao 29 poena uz 10 skokova, u igri ga je pratio raspoloženi Vukajlović sa 20 poena 2 asistencije i pet skokova.
U timu Zvornik-Basketa iz igre su pogađali još Hajduković 11 poena uz 9 skokova i dvije asistencije, Ristić 11 poena uz 1  asistenciju i 9 skokova, te Ikonić sa 5 poena i 7 asistencija uz 5 skokova, kao i Miličević i Glamočić sa po 2 poena.

Trener Dejan Gajić istakao je svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom koji je i bio cilj odlaska u Banja Luku, ali i nezadovoljstvo prikazanom igrom u pojedinim trenucima utakmice, koja je bila puna oscilacija tokom cijelog meča što se pod hitno mora popraviti do narednog kola.

Gostujuća pobjeda juniora Zvornik-Basketa u Banjaluci protiv Borca
FOTO: Arhiv

Ovo je ujedno i najbolji poziv ljubiteljima košarke u Zvorniku da prisustvuju narednoj domaćoj utakmici juniora Zvornik-Basketa koja se igra u utorak od 18i30, kada u goste stiže vodeći tim prvenstva Igokea koja je jedina neporažena u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Pobjedom u Banjaluci Zvornik-Basket napravio je važan iskorak na tabeli ka finalnoj završnici prvenstva u kojoj će igrati 4 najbolje plasirane ekipe šampionata.

Dođite u utorak u sportsku dvoranu u Zvornik i pružite podršku vrijednim momcima iz KK Basket-Zvornik koju su svojom dosadašnjom igrom, ponašanjem i radom više nego zaslužili od svih nas.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *