Grad Zvornik raspisao je Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje. Iz gradskog budžeta za ovu namjenu biće izdvojeno ukupno 25.000 KM.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava mogu ostvariti bračni parovi koji su već koristili tri procedure asistirane reprodukcije na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ili koji su samostalno finansirali dvije procedure vantjelesne oplodnje iz sopstvenih sredstava, kao i oni koji su imali dvije neuspješne procedure na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i jednu neuspjelu proceduru finansiranu iz sopstvenih izvora, te oni koji konkurišu za proceduru donacije reproduktivnog materijala bez obzira na broj urađenih prethodnih postupaka.

Bračni parovi moraju imati prijavljeno prebivalište na području grada Zvornik najmanje 12 mjeseci od dana predaje zahtjeva.

Potrebna dokumentacija i zahtjev dostavljaju se lično u Šalter sali Gradske uprave Zvornik ili poštom na adresu Gradska uprava grada Zvornik, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, ul. Svetog Save br. 124.

Javni konkurs otvoren je do 30. novembra tekuće godine ili do utroška budžetom planiranih sredstava, a objavljen je na oglasnoj tabli i zvaničnoj internet stranici Grada Zvornika na linku http://www.gradzvornik.org/2020/06/02/javni-konkurs-za-dodjelu-novcanih-sredstava-za-sufinansiranje-troskova-jedne-procedure-asistirane-reprodukcije-vantjelesne-oplodnje-4/

Od 2011. do 2019. godine sufinansirani su troškovi vantjelesne oplodnje za 44 bračna para sa područja grada Zvornika i rođeno je 16 beba. Iz gradskog budžeta u istom periodu izdvojeno je ukupno 200.000 KM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *