Građani RS-a koji su jučer pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, greškom su prebačeni u Studentski centar “Nikola Tesla”, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da odgovaraju oni koji su napravili propuste.

Građani RS-a umjesto u karantin smješteni sa zaraženim osobama, ministar Šeranić traži odgovornost
Ministar Šeranić

Šeranić je rekao da mu je žao što se to dogodilo te uputio izvinjenje osobama koje su došle u tu situaciju i njihovim porodicama.

“Radi se o šest osoba, a jedna je ušla u tzv. crvenu zonu u okviru Studentskog centra ‘Nikola Tesla’. Nakon desetak minuta uvidjeli su grešku i prebačeni su u Centar ‘Zaštiti me’. Pregledani su, dezinfikovana je njihova odjeća i obuća. Razumljivo je da su vrlo uznemireni i osigurana im je psihološka podrška”, rekao je Šeranić danas na konferenciji za novinare.

Te osobe će biti testirane 3. maja.

“Očekujem da svi u lancu ovog događaja preuzmu odgovornost za ovaj propust”, rekao je Šeranić i dodao da će biti preduzeto sve da se sačuva zdravstveno stanje tih osoba.

Resorni ministar je rekao da će, zbog popuštanja discipline kod građana, kada je riječ o zaštiti od koronavirusa, vrlo ozbiljno biti razmotrene mjere za naredne praznike.

(Klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *