Već desetak dana mještani naselja Hrid, od zgrade PU Zvornik prema Gradskoj kapiji, nemaju vodu ili je pritisak toliko loš da ne mogu da se kupaju niti da peru veš, kaže za naš portal mještanka Almira Vašek. Ona je dodala da redovno dobijaju račune iako nemaju uredno vodosnabdijevanje. Iz AD „Vodovod i komunalije“ su nam potvrdili da se radi o naselju koje se nalazi u višoj zoni te da će problem pokušati da riješe povećanjem pritiska u vodovodu koji snabdijeva ovaj dio grada.

– I prošle godine smo imali isti problem. Sve kuće od benzinske pumpe i zgrade PU Zvornik prema izlazu iz grada imaju ovaj problem. Ili vode nema ili je pritisak takav da ne možemo da peremo veš niti da se kupamo. Moramo da se kupamo iz lonca. Računi redovno stižu, a vodu nemamo. Neću ni platiti račune dok ne dobijemo vodu. Zvali smo više puta komunalno preduzeće, ali problem nije riješen – napisala nam je, između ostalog, Almira.

Iz AD „Vodovod i komunalije“ su istakli da znaju za ovaj problem.

– Oni se nalaze u višoj zoni i zbog toga je pritisak slab. Probaćemo da riješimo ovu situaciju kroz povećanje pritiska u tom dijelu mreže – rekao nam je Jovan Tomić, direktor ovog preduzeća.

On je dodao da je nikada nisu imali niži nivo vode u bunarima te da je on smanjen za trećinu, a to otežava vodosnabdijevanje.

– Ukoliko u narednoj sedmici završimo imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima zemljišta, mi ćemo hitno krenuti u kopanje još jednog bunara na lokalitetu Tilića-ada kako bismo obezbijedili potrebne količine vode za grad. Nadamo se, ako sve bude po planu, da će on biti stavljen u sistem do kraja jula mjeseca – rekao je Tomić te dodao da se razmišlja, ukoliko to ne bude dovoljno, da se kopa i drugi novi bunar.

(Info Birač)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *