Gradonačelnik Bojan Ivanović otvorio treće po redu „Radničke sportske igre, nastupa 15 ekipa (FOTO)

Na igralištu pored OŠ „Sveti Sava“ večeras su otvorene treće po redu „Radničke sportske igre“ na kojima nastupa 15 ekipa i 317 učesnika. Zoran Milutinović, predsjednik Regionalnog sindikalnog centra u Zvorniku istakao je da će se učesnici takmičiti u deset disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

– Savez sindikata Republike Srpske i Reionalni sindikalni centar uz podršku Gradske uprave i ove godine organizuju „Radničke sportske igre“ sa ciljem da zbliže radnike i članove sindikata. Prošle godine su igre bilo veoma dobro posjećene i propraćene, a ja se nadam da će ove godine to biti i bolje – rekao je Milutinović.

Igre je zvanično otvorio gradonačelnik Bojan Ivanović.

– Veliku zahvalnost dugujemo sindikatu koji je oživio radničke igre na kojima rezultat može da bude važan, ali prvenstvo druženje, zabava i rekareacija treba da bude njihov glavni motiv za učešće i dok god je tako mi ćemo podržavati ove igre – naveo je Ivanović.

Potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednik Sindikata obrazovanja Republike Srpske Dragan Gnjatić podsjetio se da se radničke igre održavaju i u drugim mjestima, ali i državama, prije svega zbog socijalizacije i druženje radnika.

– Već nekoliko godina u Zvorniku se orgaizuju igre, što je sjajna vijest za radnike da se ne okupljamo samo oko problma nego i nečega lijepog. Sindikat obrazovanja, nauke i kulture takođe organizuje radničke igre, kao i drugi sindikati, na kome se okupljaju radnici od Trebinja do Novog Grada čime pokazujemo zajendištvo u ostvarenju svih svojih ciljeva – rekao je Gnjatić.

Prvo takmičenje nakon otvaranja je bilo u basketu, a sastale su se ekipe PU Zvornik i „Pošte Srpske“.

Takmičenje organizuje Regionalni sindikalni centar Zvornik, uz finansijsku podršku Grada, a ove godine učestvuje 15 ekipa, predstavnika javnih ustanova i preduzeća sa područja Zvornika, koji će se nadmetati u sedam disciplina od 27. maja do 7. juna.

(Izvor: gradzvornik.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *