Gradonačelnik Bojan Ivanović posjetio Dom za starija lica u Kiseljaku (FOTO)

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio je korisnike u Domu za starija lica u Kiseljaku i razgovarao sa njima o usluzi, koju im ova ustanova pruža.

„Bez obzira na svoje godine, starost i bolest, korisnici u Domu u Kiseljaku su jedna velika porodica. Ovdje dobijaju neophodnu zdravstvenu njegu, stručnu pomoć i pažnju. Briga o starima jeste slika jednog društva i zato je važno da pošaljemo poruku našim mlađim naraštajima da su nam roditelji, bake i deke, podjednako važni kada im je potrebna pomoć i podrška,“ rekao je gradonačelnik Ivanović tokom razgovora u Domu za starija lica.

Javna ustanova „Dom za starija lica“ Kiseljak–Zvornik osnovana je 2011. godine, ima dva objekta za smještaj lica u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama.

„Korisnici kod nas dolaze na zahtjev nadležnog Centra za socijalni rad, srodnika ili na lični zahtjev. U toku smještaja pružamo im njegu, ishranu, održavanje lične higijene, zdravstvenu zaštitu, kulturno-zabavni život i društvene aktivnosti. Ukoliko budu mogućnosti dozvoljavale, a kako bismo korisnicima pružali što kvalitetniju uslugu, planiramo nadograditi postojeći objekat,“ rekao je Boško Vasić, direktor Doma.

Gradonačelnik Bojan Ivanović posjetio Dom za starija lica u Kiseljaku (FOTO)

U Domu je trenutno zaposleno 20 radnika. U planu je proširenje kapaciteta, a sve u dogovoru sa nadležnim ministarstvom i Gradskom upravom grada Zvornika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *