Gradonačelnik Stevanović čestitao učenicima početak školske godine i uručio poklone prvačićima

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas zvorničkim učenicima početak nove školske godine, a prvačićima, kao i prethodnih godina, uručio prigodne poklone.

Gradonačelnik Stevanović čestitao učenicima početak školske godine i uručio poklone prvačićima

Najmlađim učenicima poželio je da budu srećni, da ispunjavaju sve svoje obaveze i da prvi školski dan pamte kao najljepši događaj.

„Ovo je jedan od nekoliko najljepših događaju u radnoj godini gradonačelnika i Gradske uprave, kada se srećemo sa prvačićima, poželimo im dobrodošlicu u školske klupe, da sve svoje obaveze rješavaju onako kako je najbolje, da ih prati zdravlje i sreća. Nažalost, ove godine kasni početak školske godine u centralnoj školi „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, ali su tamo urađeni značajni radovi na sanaciji školskog objekta i ta škola će biti, mogu reći, kao nova već u sljedeći ponedeljak.“

Svake godine izdvajaju se značajna sredstva u rekonstrukciju i sanaciju postojećih i izgradnju novih školskih objekata. Prema riječima gradonačelnika, poboljšanje uslova u školama, najvažnije su njegove i obaveze za Gradsku upravu.

„Nama su najvažniji koraci da učenicima obezbijedimo što bolje uslove u školama, da su učionice tople, uređeni toaleti, kabineti opremljeni i da, na kraju krajeva, ambijent i svakodnevica u njihovim klupama bude nešto što će im ostati u najljepšem sjećanju.“

Direktor Radomir Petrović rekao je da je u školu „Sveti Sava“ ove školske godine upisano 136 učenika u pet odjeljenja, dok nastavu pohađa ukupno 1.459 učenika. On je dodao da su sve pripreme izvršene na vrijeme, kao i da je nastava u potpunosti stručno zastupljena.

„Slijede nam radovi na uređenju fiskulturnih sala i hodnika u novoj školskoj zgradi, radove ćemo do kraja polugodišta privesti kraju i time ćemo zaokružiti renoviranje u našoj školi u potpunosti.“

Prvog školskog dana gradonačelnik je posjetio i OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek gdje je prvačićima uručio poklone koje će danas dobiti i svi ostali učenici /ukupno 371 učenik/ koji su se ove godine upisali u prvi razred u zvorničkim osnovnim školama.

Pročitaj i ovo...
Loading...