Gradonačelnik saopštio da počinje druga faza rekonstrukcije ulica.

image

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović saopštio je da danas u Zvorniku, u okviru druge faze rekonstrukcije gradskih ulica, počinju radovi na zamjeni instalacija i zamjeni kolovoza u ulici Braće Obradović.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare saopštio i da će ovim radovima biti obuhvaćeno još nekoliko gradskih ulica.
– Paralelno sa ovim radovima koji počinju danas, počeće i radovi na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih instalacija u Sprečanskoj ulici, dok će asfaltiranje uslijediti krajem ove ili početkom naredne godine. Bitno je reći i da će ove ulice biti zatvorene za saobraćaj, Braće Obradović naredna dva mjeseca, a Sprečanska mjesec dana. Radovi će kasnije biti nastavljeni i u Majevičkoj ulici, u glavnoj ulici na Grobnicama, te u ulici Sime Perića – istakao je Stevanović.
Prvi čovjek grada Zvornika naglasio je da je veoma važna zamjena vodovodne mreže do bazena Lisičnjak u Majvičkoj ulici.
– Kad obezbijedimo kvalitetno napajanje tog bazena to će nam omogućiti i projekat vodosnabdjevanja svih naseljenih mjesta od Šćemlije preko Glumine do Križevića, Kitovnica, Grbavaca, tako da će i ta naselja, praktično, dobiti gradsku vodu – rekao je gradonačelnik.
On je dodao da je u okviru istog projekta u toku izgradnja vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Tršić i kanalizacione mreže u Tabancima.
– U Tršiću je primarna mreža završena, a ostaje da se rade priključci za oko 500 domaćinstava. Takođe, u Tabancima su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže za preko 200 korisnika. Svi ovi radovi biće završeni do kraja godine – najavio je Stevanović.
Ukupna vrijednost radova je oko 3.100.000 KM i finansiraju se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i jednim dijelom iz gradskog budžeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *