Gradonačelnik Stevanović primio vukovce srednjih škola, učenici generacije su: Milan Marković, Kristijan Perić i Tanja Gavrić

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas, povodom Dana grada koji se obilježava 21. maja, prijem za „vukovce“ srednjih škola.

Gradonačelnik Stevanović primio vukovce srednji škola, učenici generacije su: Milan Marković, Kristijan Perić i Tanja Gavrić
Najbolje što Zvornik ima

Tom prilikom gradonačelnik je „vukovcima“ uručio novčane nagrade uz čestitke za uspjeh koji su postigli. Po 200 KM dobilo je 10 „vukovaca“, dok su četiri učenika generacije u školama četvrtog i trećeg stepena dobili po 300 KM.

– Svake godine mi pozdravimo i poželimo sreću svima vama koji dajete najbolje rezultate u obavljanju svakodnevnih đačkih dužnosti, vannastavnih aktivnosti i na takmičenjima. Time želimo da vam pokažemo da poštujemo vaš trud i što na tako uspješan način ispunjavate svoje obaveze. Prošli ste jedan značajan korak u vašem odrastanju i obrazovanju, a ja vam želim uspjeh i ubuduće, da sve što budete radili radite najbolje što možete, da ostavite pozitivan trag ma gdje bili i pri tome da se uvijek sjećate svog grada i kad god možete da mu pomognete – rekao je gradonačelnik Stevanović koji je podsjetio da svi vukovci prilikom upisa prve godine fakulteta imaju pravo na stipendiju iz gradskog budžeta.

Direktori Tehničkog školskog centra i Srednješkolskog centra „Petar Kočić“ Goran Grujić i Biljana Pisić naglasili su da je generacija učenika koja ove godine završava ove dvije srednje škole odlična.

Gradonačelnik Stevanović primio vukovce srednji škola, učenici generacije su: Milan Marković, Kristijan Perić i Tanja Gavrić

Učenici su se zahvalili na prijemu i novčanim nagradama, istakavši da su im one podstrek i pokazatelj da se trud i rad uvijek isplate.

Prema riječima Gorana Grujića direktora Tehničko školskog centra, ova srednjoškolska ustanova nema mnogo vukovaca, ali učenici koji je završe stiču odlična praktična iskustva koja će im pomoći kako u daljem školovanju, tako i u budućem radu. Ova generacija je odlična, postigli su mnogobrojne uspjehe na takmičenjima, regionalnog i republičkog karaktera, rekao je Grujić. Oblasti na kojima su učestvovali naši učenici na republičkim takmičenjima su elektrotehnika, mašinstvo i obrade metala, a prvo mjesto škola je osvojila na takmičenju iz engleskog jezika , što je specifično jer je riječ o tehničkoj školi rekao je Grujić. On je rekao da je đak generacije u ovoj školi Milan Marković za četvrti, a Kristijan Perić je za treći stepen. Milan Marković koji je zavšio elektrotehnički smer sa zvanjem tehničar elektroenergetike, nam je rekao da mu postignuti uspeh znači mnogo. Mnogo truda i rada sam uložio ali to mi nije bilo teško zahvaljujući profesorima koji su mu bili kako je rekao od velike pomoći i koristi. Milan je planirao da nastavi školovanje i upiše Elektrotehnički fakultet u Banja Luci.

Gradonačelnik Stevanović primio vukovce srednji škola, učenici generacije su: Milan Marković, Kristijan Perić i Tanja Gavrić

Biljana Pisić direktor Srednjoškolskog centra “ Petar Kočić” ističe da za svaku generaciju koju ispraćaju kažu da je posebna, ali za ovu generaciju taj epitet važi već od prvog razreda. Posebni su ne samo po uspjesima na takmičenjima, već i kada je u pitanju ponašanje, vladanje, boravak na eksurziji. Ove godine imamo 11 vukovaca ,a učenik generacije je Tanja Gavrić, rekla je Pisić i dodala da se za njih može reći da su svi ambiciozni. Tanja Gavrić, učenica četvrtog razreda Gimnazije nam je rekala da je veoma ponosna što je proglašena za đaka generacije. Drago mi je što su i škola, a i Gradska uprava prepoznali moj talenat, trud i rad, koji sam postigla uz mnogo rada i uz pomoć svojih profesor, ali i školskih drugova rekla nam je Tanja. Kada su u pitanju dalji planovi, Tanja planira da upiše Teorijsku matematiku u Beogradu, jer je od svog učitelja pa kroz cijelo školovanje zavolila ovaj predmet.

Fotografije sa prijema kod gradonačelnika Stevanovića sa najboljim učenicima ove generacije možete pogledati klikom ovdje!

(Zvornicki/radio Osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...