Na današnjoj sjednici Gradske Skupštine usvojen je prijedlog odluke o dodjeli priznanja grada Zvornik za 2017 godinu.

Gradska priznanja za pokojnog Branu Lukića- KESU, dr. Radislava Filipovića i kompaniju Bingo Tuzla

 

Prema dostavljenoj odluci ove godine značajna priznanja grada će dobiti svih osam prijavljenih kandidata. Za ukupan doprinos privrednom razvoju Zvornika povelja grada Zvornik biće dodjeljena posthumno Brani Lukiću , koji je bio osnivač i vlasnik preduzeća „ Keso – promet“ i dao je veliki doprinos privrednom razvoju grada Zvorniku u poslednjih 25 godina .
Povelja grada Zvornik biće dodjeljena i dr Radislavu Filipoviću, direktoru poslovne oblasti proizvodnja i marketing u kompaniji Alumina. U obrazloženju odluke stoji da je Filipović svojim angažovanjem umnogome doprinio da se u ovoj fabrici razvije čitava lepeza novih proizvoda, kao i kreiranju poslovnog imidža „Alumine“ na poslovnoj mapi Evrope i svijeta. Takođe, na najbolji način je prepoznao internacionalnu ulogu ove fabrike da uspostavi strateško partnerstvo sa eminentnim inostranim kompanijama.

Zlatna medalja “ Stanko Nikolić” poshumno će biti dodjeljena Krstimiru Miketiću koji je bio uspješan direktor firmi ”Fagum” i ”Autotransport” u Zvorniku. Bio je dugogodišnji član rudarsko-metalurških odjeljenja pri privrednim komorama BiH i SFRJ. Kao sportski radnik bio je angažovan u košarkaškom klubu ”Drina” Zvornik, najprije kao trener, a kasnije i u Upravi kluba.

Ovo značajno priznanje grada Zvornik biće dodjeljeno i Humanitarnoj organizaciji Nemanjići iz Švajcarske koja pomaže stanovnicima našeg grada, a njihova pomoć posebno je bila značajna tokom poplava 2010 i 2014. godine.

Srebrena medalja “ Stanko Nikolić” biće dodjeljena profesoru Velisavu Zekoviću, koji je zabilježio zapažene rezultate kao prosvjetni radnik, a bavio se i drugim djelatnostima koje su bliske njegovoj struci.
Dobrovoljnom davaocu krvi Svetozaru Eriću biće dodjeljena bronzana medalja “ “Stanko Nikolić “ On je dragocjenu tečnost darovao 75 puta. . Drugi kandidat je Zdravko Blagojević kojem će srebrena medalja biti dodjeljuje za posebno humano djelo, darovanje organa.

Zahvalnica grada Zvornik, ove godine biće dodjeljena doo Bingo za nesebičnu pomoći na razvoju socijalno -humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta grada Zvornika.

(radiosovit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *