Gradska skupština usvojila Budžet i Nacrt ugovora o povoljnijem gradskom grijanju

Na danas održanoj sjednici Gradske skupštine, odbornici su jednoglasno usvojili predloženi nacrt budžeta grada Zvornik za 2017 godinu u iznosu od 22.229.380 KM.

Poreski prihodi planiraju se u iznosu 14.982.120 KM što je za 432.480 KM više nego u ovoj godini, a glavni razlog je što se očekuje porast prihoda od indirektnog oporezivanja. Neporeski prihodi budžetom za narednu godinu planiraju se u iznosu 3.311.300 KM ili za 452 hiljade KM više nego što je bilo planirano u 2016. godini. Tekući rashodi planiraju se u iznosu 15.802.070 KM, a u strukturi budžetskih rashoda i izdataka učestvuju i transferi između različitih jedinica vlasti, budžetska rezerva, izdaci za nefinansijsku i finansijsku imovinu, otplata dugova i ostali izdaci.

Sve tačke dnevnog reda današnje sjednice su usvojene jednoglasno.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine odbornici su jednoglasno podržali Nacrt ugovora o partnerstvu i saradnji pripremljen od strane grada Zvornik, preduzeća Zvornik stan i firme “ Tenza” ad Brno iz Češke .

Gordan Vuković, predsjednik formirane Komisije za davanje saglasnosti na Ugovor o javnom partnerstvu sa firmom „Tenza“, rekao je da je sljedeći korak pošto je riječ o privatno – javnom partnerstvu , pribavljanje saglasnosti od resornih ministarstava, a nakon toga bi trebalo da slijedi potpisivanje ugovora. Ovaj Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, rekao je Vuković u prilogu ima još tri ugovora , koja su jako bitna , a u kojima se definiše cijena i način rada, šta je profit Zvornik stana, a šta preduzeća Tenza . Upravo zbog ova tri ugovora moraće se uraditi određena budžetska projekcija rada preduzeća „Zvornik stana“ u narednom periodu . Pošto su ova tri ugovora praktično suštinski i oni će se takođe naći pred odbornicima gradske Skupštine, rekao je Vuković . Na pitanje da li će zbog navedenog , doći do prolongiranja roka , početka novog načina grejanja u Zvorniku , Vuković je rekao da ukoliko se ovi ugovori brzo sklope, ne bi došlo do odlanja i korisnioci centralnog grejanja bi za sljedeću grejnu sezonu trebali imati novi sistem grijanja.

(osvit radio)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *