Gradska skupština usvojila godišnji program rada javnih ustanova i visinu vrijednosti nepokretnosti po zonama gradaSkupština grada Zvornik usvojila je na 3. redovnoj sjednici održanoj 26.01.2017.g. Odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Zvornik na dan 31. decembar 2016. godine koja je proistekla iz obaveza utvrđenih Zakonom o porezu na nepokretnosti.

Visina vrijednosti nepokretnosti /građevinsko zemljište, poljoprivredno, šumsko i industrijsko zemljište, stan, kuća, poslovni objekti, industrijski objekti i ostali objekti/ utvrđena je za šest gradskih i šest vangradskih zona. Vrijednost nepokretnosti je osnovica za obračun poreza na nepokretnosti. Gradska Skupština usvojila je i Program utroška namjenskih sredstava posebnih namjena od vodnih naknada u 2017. godini. Sredstva utvrđena ovim Programom čine raspoloživa sredstva na računu posebnih namjena Grada Zvornik od vodnih naknada, kao i sredstva koja su planirana u prihodima budžeta Grada za 2017. godinu. Programom je navedeno i da će sredstva u ukupnom iznosu 414.121 KM biti utrošena za projekte vodovoda u okviru FIŠ projekta, te za održavanje vodoprivrednih objekata i uređenje riječnih korita na teritoriji grada Zvornik.

Na sjednici Gradske skupštine, odbornici su usvojili godišnji program rada sa finansijskim planom za osam javnih ustanova čiji je osnivač grad Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je rekao da nikada nije u potpunosti zadovoljan radom javnih ustanova , kao ni radom svih službi u gradskoj upravi, jer uvjek može bolje.

On je dodao da je bilo propusta i od strane Gradske uprave, koji će te propuste otkloniti, ali da je takva dužnost i predstavnika javnih ustanova. Posebno kada je u pitanju Sportsko rekreativni centar , koji su jedini smanjili broj zaposlenih radnika kako je bilo dogovoreno. Stevanović je rekao da i pored toga ova ustanova ima problema sa likvidnošću i redovnom isplatom ličnih dohodaka. On je pojasnio da se sada plate isplaćuju redovno, ali da postoji kašnjenja iz prethodnih godina, koja se u 2017 godini moraju početi sanirati. Gradonačenik Zvornika je istakao da je zadovoljan radom Doma za stara lica u Kiseljaku , koji je , kako je rekao, prešao granicu samoodrživosti . U ovoj godini Gradska uprava mora više pažnje obratiti na rad Doma zdravlja , rekao je Stevanović ,gdje kako je dodao ima mnogo propusta . Gradska uprava će preuzeti ozbiljne korake u ovoj godini da se stanje u ovoj zdrastvenoj ustanovi popravi. Bojan Lukić odbornik SDSa u Gradskoj skupštini je rekao da klub odbornika SDS smatra da je veći problem trenutna situacija u većini javnih ustanova nego dostavljeni finansijki planovi . “ Imamo preduzeća kao što je Sportsko rekreativni centar čijim radnicima se duguje 10 plata , bez obzira na sve planove, isplate moraju imati prioritet broj jedan u ovoj godini , rekao je Lukić. On je dodao da su odbornici SDS-a bili suzdržani i kada je bilo na dnevnom redu usvajanje izvještaja Doma zdravlja jer smatraju da je u ovoj ustanovi haotična situacija, dok su izvještaj Doma za stara lica, zbog domaćinskog poslovanja već nekoliko godina jednoglasno podržali.

(osvit-zvornikdanas-zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *