Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio se danas Humanitarnoj organizaciji „Međunarodni forum solidarnosti Emaus“ na donaciji 200 maski i 200 pari rukavica Gradskom štabu, kao i 20 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice.

IMG_4949-800x662

Donaciju gradonačelniku uručila je Elma Mustajbašić, rukovodilac kancelarije “MFS Emaus“ u Zvorniku.

„Hvala prijateljima iz „Emausa“ na prepoznavanju trenutka u kome se naši sugrađani nalaze i koliko je značajno da svako spram svojih mogućnosti pruži pomoć. Bitno je da se osjeti potreba da budemo solidarni i da se ne dijelimo ni po kakvim osnovama. Čini se da nas je u ovim teškim vremenima, kada smo svi ugroženi i svima je potrebna pomoć, pandemija zbližila. Zahvalni smo i na donaciji za Gradski štab, jer je potreba za rukavicama i maskama sve veća, rekao je gradonačelnik.

Mustajbašićeva je istakla da ova humanitarna organizacija, povodom pandemije koja nas je zadesila, obilazi štabove, bolnice, klinike i uručuje određeni broj lične zaštitne opreme jer smatraju da je dobrodošla u ovakvoj situaciji.

Podsjetila je da MFS „Emaus“ u Zvorniku od polovine prošle godine realizuje projekat „Jedan obrok dnevno“, te da zbog pandemije virusa korona imaju 131 korisnika, odnosno više nego u ranijem periodu prenosi gradzvornik.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *