Prethodnih dana pripadnici Granične policije BiH uhapsili su nekoliko lica zbog potraživanja sudskih vlasti širom BiH. Jedno od hapšenja dogodilo se i na Međunarodnom graničnom prelazu Šepak gdje je uhapšen bjegunac iz Sarajeva kojeg sudske vlasti potražuju zbog krivotvorenja isprava. Iz Granične policije BiH su o hapšenjima prethodnih dana na graničnim prelazima saopštili:

Službenici JGP Zvornik, 21. juna 2020. godine, lišili su slobode P.Š. (1971.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a KS.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, lišen je slobode F.M. (1982.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 20. juna 2020., na letu za Frankfurt, lišen je slobode E.Č. (1984.). Provjerama je ustanovljeno da je za njim Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH predat je službenicima MUP-a TK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *