Graničari na Šepku uhapsili kradljivicu iz Srbije koju potražuje Policijska uprava Zvornik

0
Istoga dana, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šepak lišena je slobode M.Ž. (1978.). Utvrđeno je da je za ovom državljankom Republike Srbije Policijska uprava Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Zvornik, M.Ž. predali su službenicima PU Zvornik. Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 30. augusta 2020., lišili su slobode V.D. (1970.), državljanina BiH i Republike Slovenije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Banja Luka. Službenici JGP Trebinje, 30. augusta 2020., lišili su slobode I.D. (1986.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Gračanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima PU Gračanica.
FOTO: Ilustracija

Ove nedjelje 30.augusta, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šepak lišena je slobode ženska osoba inicijala M.Ž. (1978.). Utvrđeno je da je za ovom državljankom Republike Srbije Policijska uprava Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Zvornik, M.Ž. predali su službenicima PU Zvornik.

Graničari su ove nedjelje slobode lišili još dva bjegunca koji su pokušali preći granicu države Bosne i Hercegovine.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 30. augusta 2020., lišili su slobode V.D. (1970.), državljanina BiH i Republike Slovenije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Trebinje, 30. augusta 2020., lišili su slobode I.D. (1986.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Gračanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima PU Gračanica, navedeno je u saopštenju iz Granične policije BiH.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...