Graničari ponovo aktivni, prilikom prelaska granice u Zvorniku uhapšena jedna osobaU petak 03.02. je bilo vrlo aktivno na granici Bosne i Hercegovine. Među aktivnijim su ponovo graničari u Zvorniku, ali i ostali pripadnici ove službe imali su pune ruke posla.

Pri ulasku u BiH, službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su osobu čiji inicijali R.M. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog dela prikrivanje. Nakon hapšenja, on je predat službenicima Okružnog centra bijeljinske Sudske policije.

Na Aerodromu Sarajevo, pripadnici granične policije uhapsili su osobu čiji su inicijali E.A., jer je graničnim proverama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog dela skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka.

Lice E.A. stiglo je na sarajevski aerodrom letom iz Ljubljane i predato je službenicima sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Dortmund uhapšena je osoba čiji su inicijali Š.M. koje Policija Brčko distrikta BiH traži zbog krađe i predata je brčanskoj policiji.

Državljanin Srbije čiji inicijali su N.T. uhapšen je na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, kojeg zbog teške krađe potražuje Policijska stanica Bijeljina.
Službenici Jedinice granične policije Gradiška predali su ga policiji u Gradiški, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje, prilikom ulaska u BiH, uhapšena je osoba čiji su inicijali S.S. nakon što je ustanovljeno da je zbog šumske krađe potražuju Opštinski sud u Lukavcu i Osnovni sud u Doboju. Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *