Graničari u Karakaju uhapsili državljanku Srbije koju potražuje Sud zbog krađe

0
Graničari u Karakaju uhapsili 35-godišnjeg kradljivca iz Srbije, na Rači otkriven lažni PCR test i vozačke dozvole
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 10. jula 2020., lišili su slobode T.N. (1992.), nakon što je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka Republike Srbije kontrolisana je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dva dana kasnije službenici Jedinice granične policije Gradiška, 12. jula 2020., lišili su slobode P.Ć. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima PU Prijedor.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.M. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonum saopšteno je iz Granične policije BiH

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...