Službenici Jedinice granične policije Trebinje, 26. maja 2020. godine, lišili su slobode S.M. (1978.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Graničari u Zvorniku uhapsili bjegunca iz Sarajeva, graničari u Trebinju uhapsili Zvorničanina zbog izbjegavanja služenja zatvorske kazne
FOTO:Ilustracija

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode V.E. (1973.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik, 26. maja 2020. godine, lišili su slobode bh. državljanina A.S. (1985.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i bit će predat nadležnom organu, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *