Graničari uhvatili 11 ilegalnih migranata, dvojicu razbojnika i 160kg duhana, sve to za dva dana
Uhapšeni migranti iz Afganistana prilikom hapšenja

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 22.2.2017. godine na carinskom terminalu Međunarodnog graničnog prijelaza Rača priveli su četiri ilegalna migranta nakon prijave vozača, državljanina Bugarske, da je čuo buku u tovarnom prostoru kamiona.

Strani državljani bili su u priključnom vozilu Kögel, bugarskih registarskih oznaka, u kojem je državljanin Bugarske prevozio metalnu konstrukciju iz Bugarske u Bosnu i Hercegovinu. Ilegalni migranti nisu posjedovali putne isprave, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana.

Pregledom priključnog vozila policijski službenici JGP Bijeljina uočili su prekid sajle. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Državljanin Srbije lišen slobode zbog oružane pljačke

Službenici Jedinice granične policije Višegrad 22.2.2017. lišili su slobode B.S. (1993.) pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „tjelesne povrede“. Državljanin Republike Srbije predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Dan ranije, 21.2.2017. službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode državljanina Republike Srbije S.M. (1992.) nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „oružana pljačka“.Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Istanbula. S.M. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Graničari uhvatili 11 ilegalnih migranata, dvojicu razbojnika i 160kg duhana, sve to za dva dana
Kamion kojim su prevoženi migranti

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 23.2.2017. godine spriječili su sedam državljana Pakistana u pokušaju prelaska državne granice iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Otkriveni su na mostu preko rijeke Save, u blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Rača. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Graničari uhvatili 11 ilegalnih migranata, dvojicu razbojnika i 160kg duhana, sve to za dva dana
Pakistanski migranti uhvaćeni prilikom prelaska na GP Rača

Zaplijenjeno 160 kilograma duhana na području Dervente

Službenici Jedinice granične policije Brod 22.2.2017. spriječili su nezakonit promet 160 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, na području Dervente. Vozilom je upravljao P.N. (1979.), državljanin Bosne i Hercegovine. P

rotiv P.N. Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Graničari uhvatili 11 ilegalnih migranata, dvojicu razbojnika i 160kg duhana, sve to za dva dana
Zaplijenjeni duhan bez akciza

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *