Grtalica čisteći snijeg udarila automobil na regionalnom putu Karakaj - Sapna
Lokalitet poznatiji kao “ispod pećine”

Služba za zimsko održavanje puteva u Zvorniku jutros je sa svojim kamionom za čišćenje udarila putnički automobil golf prilikom uklanjanja sniježnh nanosa na regionalnom putu Karakaj – Sapna.

Na svu sreću, ova manja saobraćajna nesreća je prošla samo sa materijalnom štetom, a portal zvornicki.ba donosi fotografije sa lica mjesta. Nesreća se dogodila na putnom pravcu između Cera i Bijelog Potokoa. Putevi su dosta očišćeni i prohodni na svim regionalnim i glavnim putnim pravcima, ali je većina sela ostala odsječena i teško dolaze do magistralnih puteva.

Grtalica čisteći snijeg udarila automobil na regionalnom putu Karakaj - Sapna              Grtalica čisteći snijeg udarila automobil na regionalnom putu Karakaj - Sapna

Radnici preduzeća “ Vodovod i komunalije “ čiste snijeg sa trotoara, dok na glavnoj gradskoj i sporednim ulicama ima snijega koji se topi od kretanja vozila i pješaka. Većina automobila jutros su ostala na mjestima poslednjeg parkiranja, jer je snijeg iznenadio njihove vlasnike , od kojih mnogi izgleda nisu imali strpljenja da snijeg sa njih čiste. Iz preduzeća “Zvornik-putevi” kažu da su svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han Poged, Crni Vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj. Na prevoju Han Pogled visina snijega iznosi šest cantimetara, a temperatura vazduha – 4 stepena Celzijusa, dok na ostalim putnim pravcima birčanske regije na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do tri cantimetra pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Grtalica čisteći snijeg udarila automobil na regionalnom putu Karakaj - Sapna

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *