Iz zvorničkog medžlisa Islamske zajednice na put Hadža za ovu godinu šalju se; Bekrić Mehmedalija i Hasanović Advija iz Kozluka, Đulić Fatima i Đulić Hiba iz Đulića, Fehrić Mevla i Husejnović Paša iz Hasići, Mustajbašić Haris, Gogić Elvis, Hadžić Mustafa i Hadžić Nefira iz Zvornika,

Hadžije iz BiH krenule put Medine i Meke, spisak ovogodišnjih zvorničkih hadžija
FOTO:ARHIV/Ispraćaj zvorničih hadžija priređen u Rijeka džamiji u Zvorniku
Hamidović Safet i Hamidović Mejra iz Križevića, Kuršumović Smajl, Softić Idriz, Softić Mujesira i Tuhčić Muazem iz Divič, Memić Muhamed, Smajlović Razija, Tabaković Ćazim i Tabaković Zulija iz Kraljevića, Mujčinović Zumra iz Nezuka, Pargan Munib iz Glumine i Tabalović Alija iz Donjih Križevića. Osim navedenih hadžija sa našeg područja idu i drugi koji su se prijavili na području drugih medžlisa.

Jutros je u 7:30h ka Medini direktnim letom krenula prva grupa vjernika ka Medini. Prije odlaska na avion vjernici su se okupili u Fahdovoj džamiji u Sarajevu odakle su organizirano otišli na aerodrom.

U Fahdovoj džamiji prisutnima se obratio rukovodilac Ureda za hadž i umru Nezim Halilović Muderris koji je dao određene instrukcije o putovanju te kazao kako ih u Medini čeka stručno osoblje koje će ih sprovesti do aerodroma do hotela u blizini Poslanikove, a.s. džamije.
Izaslanik muftije sarajevskog bio je Ferid-ef. Dautović koji je predvodio sabah-namaz te poželio sretan put i boravak vjernicima. Ikrar-dovu je proučio Izet ef. Čamdžić. Danas će ka Medini krenuti još nekoliko grupa.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *