Na zvaničnoj Facebook stranici Halida Bešlića danas je objavljeno da je pjevač postao žrtva internetske prevare.

Naime, riječ je o oglasu koji se pojavio na društvenim mrežama, gdje stranica pod nazivom Apoteka “Hitna pomoć” objavila Bešlićevu fotografiju na kojoj bh. pjevač reklamira sodu bikarbonu.

Kako je moguće vidjeti, riječ je lošoj montaži starije Bešlićeve fotografije, dok se u donjem lijevom uglu nalazi ruka koja drži vrećicu sode bikarbone.

“Laž! Ova se reklama pojavila na Facebook stranici i želimo da vas obavijestimo da sa istom nemamo apsolutno nikakve veze. Sve slične stvari bit će prijavljene organima reda”, piše u objavi na zvaničnoj Facebook stranici Halida Bešlića.

Soda bikarbona koju navodno Bešlić drži u ruci reklamira se kao lijek koji “ubija dijabetes i stabilizuje šećer u krvi na 4 mmol/L”.

Njegovi fanovi oglasili su se u komentarima, napisavši da je jasno da se radi o prevari prvenstveno zbog toga što je riječi o lošoj montaži, ali također zbog toga što oni vjeruju pjevaču i misle da on ne bi tek tako reklamirao nešto.

Jedan od korisnika Facebooka je također napisao da je ista stranica ranije objavljivala i fotografiju Emira Hadžihafizbegovića, koji reklamira lijek za prostatu. Međutim, na ovoj stranici trenutno nema nikakvih objava.

Podsjećamo, u sličnim situacijama nedavno su se našle Nina Badrić i Danijela Martinović. Obje su se oglasile na društvenim mrežama gdje su upozorile svoje fanove da ne nasjedaju na objave u kojima one reklamiraju medicinske preparate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *