Hamdija Fejzić dobio podršku SDA da bude kandidat za nečelnika opštine Srebrenica

U nastavku prenosimo saopštenje opštinskog odbora SDA Srebrenica:

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u Srebrenici, a posebno nakon odluke srpskih političkih partija da smijeni Hamdiju Fejzića sa pozicije zamjenika načelnika općine, Općinski odbor SDA Srebrenica je donio odluku da podrži Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika cijenjeći prije svega njegovo iskustvo i rad u dosadašnjoj političkoj borbi za prava naroda u Srebrenici.

Odbor cijeni da je Fejzić kao predsjedik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari i kao predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, donio hrabru odluku o kandidovanju za načelnika općine, te vide kako je među rijetkim osobama koja bi mogla i trebala osigurati podršku svih političkih partija u Srebrenici.

– Pozivamo sve političke partije koje jesu i koje nisu parlamentarne u Srebrenici da podrže kandidaturu Hamdije Fejzića. Srebrenica je naša zajednička moralna obaveza i ne smije biti predmetom političkih igara. Samo zajedno možemo iznijeti ovaj veoma težak izborni proces, koji nas očekuje u oktobru ove godine – saopšteno je iz OO SDA Srebrenica.

(promotekst)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *