Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminaliteta jučer su na području Čelića sproveli akciju u kojoj su uhapsili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela trgovine ljudima.

20200608_115547
Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, pripadnici spomenutog odsjeka su nakon višemjesečnih opsežnih istražnih radnji, a postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, izvršili pretrese na tri lokacije na području Čelića.

“Tom prilikom su slobode lišeni 55-godišnji Dž. S. i 39-godišnji S. K., nastanjeni na području općine Čelić, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima”, kazali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako su naveli, postoje osnove sumnje da su navedene osobe duži vremenski period navodile na prostituciju više ženskih osoba, od kojih su neke bile maloljetne.

“Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku. U službenim prostorijama nad Dž. S. i S. K. izvršena je kriminalistička obrada i oni će danas uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na daljnje postupanje”, dodali su iz Uprave policije MUP-a TK.
(Klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *