Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog ubistva starijeg bračnog para u Teočaku

Vrhovni sud FBiH  je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu  kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju. U optužnici se navodi da je Haraćić pomenutog dana  oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija  je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati  nakon događaja. Sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada  teško povrijeđen je dvije sedmice nakon toga također preminuo.

(Tuzlainfo.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *