HO ''Help Others'' uplatila preostala sredstva Amili Šahbegović kako bi putovala na Svjetsko juniorsko prvenstvo u tekvondou

Amila Šahbegović iz Grbavaca kod Zvornika, zahvaljujući humanitarnim organizacijama i dobrim ljudima, nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu u tekvandou, koje će biti održano na jesen ove godine u Južnoj Koreji.

Podsjećamo, Amila je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, ali zbog ogromnih troškova, put u Južnu Koreju je bio upitan.

Tako su ranije iz Izdavačke kuće Nam Tuzla podržali Amilu novčanom podrškom, a jučer i “Sinovi Podrinja” donirali šestinu potrebnih sredstava za nastup, a danas je Humanitarna organizacija “Help Others” uručila Amili ostatak potrebnih sredstava, tako da će ova mlada i perspektivna sportistkinja predstavljati Zvornik, Podrinje i Bosnu i Hercegovinu na smotri najboljih tekvondo boraca na svijetu.

“Danas smo Amili uručili donaciju od 4 000 KM, što je uz donaciju drugih humantiranih organizacija i pojedinaca, dovoljno za odlazak i nastup u Južnoj Koreji. Nastavak je ovo naših aktivnosti, kojima podržavamo uspješne mlade ljude i pojedince, pored svih drugih humanitarnih akcija. Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu i nadamo se da će nas obradovati dobrim rezultatom”, saopćeno je iz HO “Help Others” Salzburg.

Humanitarna organizacija ”Help Others’ koju predvodi Dževad Islamović iz Jusića sa sjedištem u Austriji nastavlja svoju humanu misiju šireći krug svog djelovanja iz godine u godinu. Nakon prvobitnog pomaganja socijalno najugroženijim porodicama, Help Others je organizovala vlastitu javnu kuhinju u kojoj priprema obroke za one kojima je pomoć neophodna.

Prethodnih godina Help Others pomaže i uspješne sportske priče, a danas i mladu Amilu.

Help Others već drugu godinu za redom simbolično pomaže rad FK ”Mladost” Divič, kao i rad klubova FK Sapna i FK Teočak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *