Evo na šta može upozoravati pas ukoliko vas stalno njuši

U selu Osmače prije nekoliko dana tri psa su odbranila ovce Adila Jahića iz srebreničkog sela Osmače.

Adilova supruga je čuvala ovce kada je vidjela kako vuk upada u stado. Odmah su reagovala njihova dva psa, a pomogao im je i treći iz komšiluka.

Tri psa su se borila sa vukom i savladala ga, a kako su nam rekli očevici, vuk je otišao povrijeđen i nije mogao da se suprotstavi trojici hrabrih pasa.

Prema riječima Adila već neko vrijeme primijetio je da mu nestaju jagnjad, ali da do skoro nisu vidjeli vukove u okolini imanja.

Lovci iz Srebrenice koji su objavili video navode da je ove godine primijećen veći broj vukova na ovoj teritoriji nego prošle godine, zbog čega je Adil zabrinut za svoje stado.

Uz objavljivanje video zapisa kojeg možete vidjeti u nastavku teksta Lovci iz Srebrenice su putem društvene mreže objavili:

Već par jutara kod domaćina Adila nestaju ovce i jagnjad.
Jutros oko 9h,vuk samotnjak upao je u stado ovaca Adila Jahica na Osmačama,njegova žena čuvala je stado,vuk je počeo ganjati ovce,njegova dva psa upustila su se u borbu s vukom,kasnije se pridružio i ker Zućo te borba s vukom je okončana.
Ovog puta stado je obranjeno a vuk savladan od strane pasa,borba prsa u prsa.
Ovu scenu nije režirao čovjek,režirala je majka priroda..
Adil je zabrinut jer broj vukova se utrostručio u odnosu na prošle godine,kako kaže ubaćiće još kojeg psa medju ovce ako se ništa ne riješi.

 

Tri psa su se borila sa vukom i savladala ga, a prema riječima očevidaca, vuk je pobjegao povrijeđen jer nije mogao da se suprotstavi upornim i hrabrim psima.

Jahić je rekao novinarima da mu već neko vrijeme nestaju jagnjad, ali da do skoro nisu vidjeli vukove u okolini imanja.

Lovci iz Srebrenice nedavno su na društvenim mrežama objavili video-snimak vukova u njihovom lovištu, kažu da je ove godine primijećen veći broj vukova na ovom području nego prošle godine.

Nakon što su vukovi zaklali troje ždrebadi u vlasništvu Mileta Milosavljevića i po nekoliko ovaca kod domaćina u srebreničkim selima Orahovica, Kutuzero, Jasenova i Podravanje, u maju ove godine odstrijeljena su dva vuka u srebreničkom lovištu, ali stočari su zabrinuti jer se čopor vukova kreće šumama i napada stoku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *