Humanitarci iz organizacije Help Others zamjenili ulazna vrata na školi u Kula Gradu

U ranijim velikim akcijama humanitarne organizacije Help Others iz Salzburga djelimično su renovirane područne škole u Snagovu i Diviču. Nakon ovih uspješnih akcija pomoć je upućena i za područnu školu na Kula Gradu. U rekordnom roku izdvojena su sredstva kako bi se zamjenila ulazna vrata i svjetionik na ulazu u školu.

Humanitarci iz organizacije Help Others zamjenili ulazna vrata na školi u Kula Gradu

Nakon zahtjeva od uposlenih učiteljica u ovoj područnoj školi da im se pomogne kako bi se djeci olakšalo pohađanje nastave, Help Others je izdvojio sredstva za ulazna vrata i svjetionik koji su najmanje ličili na ulaz u obrazovnu instituciju. Ovo je motivisalo i druge humanitarne organizacije, pa je u toku prikupljanje pomoći za bolje uslove u područnim školama Zvornika. Uskoro bi trebala početi još jedna akcija nakon koje će mališani u područnim odjeljenjima gradske škole Zvornik “Sveti Sava” imati bolje uslove. Iz Help Others su o posljednjoj akciji na Kula Gradu saopštili:

Još jedna u nizu škola koju je  ronivrala humanitarna organizacija Help Others iz Salzburga.
Nakon škole na Diviču i Snagovu O.Š. Kula Grad smo ugradili vrata i vjetrobran novac za ovo renoviranje smo obezbjedili iz nenamjenskih sredstava humanitarne organizacije.

Ostatak stolarije na ovoj školi je također u kritičnom stanju, prozori su drveni i truli, te ukoliko neko želi donirati novčana sredstva ili stolariju za O.Š. Kula Grad to može učiniti uplatom na naš račun.

 

 

Naveli su iz H.O. Help others Salzburg.

Pročitaj i ovo...
Loading...