Identifikovana 4 maloljetnika koja su skrnavila grobno mjesto i oštetile porodičnu kuću u mjestu Studenac kod Srebrenice

Četiri maloljetne osobe identifikovane su da su oštetile kuću G.S. u mjestu Studenac kod Srebrenice i razbacala cvijeće na grobu, rečeno je u Policijskoj upravi Zvornik.

Osoba iz Bratunca inicijala G.S. prijavila je 4. aprila Policijskoj stanici Srebrenica da su tog dana oko 9.00 časova, četiri maloljetne osobe oštetile njegovu porodičnu kuću i razbacali cvijeće na grobnom mjestu preminulog Z.S. u mjestu Studenac.

Policija je postupila po prijavi, potvrdila navode i utvrdila identitet maloljetnih osoba.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju događaja.

Policija je navela da se za sve dodatne informacije potrebno obratiti nadležnom tužilaštvu, imajući u vidu da je riječ o maloljetnim osobama.

Porodično groblje Simića u srebreničkom selu Studenac, iznad Potočara, oskrnavljeno je treći put. Radenko Simić ispričao je da je ovaj put oskrnavljen grob njegovog brata Zorana, koji je preminuo prije tri i po mjeseca.

– Oskrnavljen je grob Milenka Simića i još neki stariji spomenici prije 20 godina i to treći put 2. i 4. aprila ove godine -rekao je Radenko.

Prema njegovim riječima, polupane su i razbacane vazne, stakleni krstovi, a pored puta razbacani vijenci i cvijeće.

(Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *