Osumnjičen za krivično djelo „Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja“, naslov je danas pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik o slučaju nezakonitog kopanja kreča na području Vlasenice. Policijska uprava Zvornik je o ovom slučaju saopštila:

Ilegalno kopao kamen i kreč, pa "zaradio" krivičnu prijavu
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala D.DŽ. iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja“.

Naime, lice inicijala D.DŽ. se sumnjiči da je kao odgovorno lice privrednog društva iz Vlasenice, u toku februara 2020. godine, za potrebe nadležnog šumskog gazdinstva, ugovorilo i vršilo eksploataciju mineralnih resursa kamena-krečnjaka na području opštine Vlasenica, bez posjedovanja odgovarajućeg rješenja nadležnog Ministarstva kojim se odobrava eksploataciono polje kamena i krečnjaka i Ugovora o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena-krečnjaka, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *