Inspekcija je danas u Zvorniku zatvorila lokal Sortie Shisha longe bar i zabranila rad na 15 dana zbog, prema riječima svjedoka, pronađenog viška novaca u kasi i to ukupnog iznosa 40 KM.

Nargila bar Sortie Shisha nova atrakcija u zvorničkom ugostiteljstvu

Ova vijest se brzo proširila zvorničkom čaršijom kao i ogorčenje među mlađom populacijom, posebno bošnjačke nacionalnosti koji ovaj lokal posjećuju i za vrijeme Ramazana i to u periodu između iftara i Teravih namaza. Mnogi od njih su planirali i izlazak za Bajram upravo u Shisha bar i bajramsko druženje sa nargilom. Većina mladih uz Ramazan je izbjegavala  mjesec dana ovaj “ćejf” koji se u Zvorniku samo na ovom mjestu može pronaći.
Uskoro je u Zvorniku i Bajramski turnir koji će zasigurno povećati promet ovom lokalu, ali kako sada stvari stoje mnogi koji su uz posjetu turniru planirali obilazak shisha bara, morat će svoje planove mijenjati.

Nargila bar Sortie Shisha nova atrakcija u zvorničkom ugostiteljstvu

Vlasnik lokala, Salih Nožinović zgrožen je ovim postupkom nadležne inspekcije.

Zaista ne znam šta više treba da uradim da me puste da radim i zapošljavam mlade ljude ovog grada u mom lokalu. Ovo je od početka godine sigurno šesta ili sedma inspekcija koja je došla nešto da traži i naplati, ne pitajući kako je te iste novce teško zaraditi.

Prije nekoliko dana su mi izdali kaznu visine 3000 KM zbog neizdavanja fiskalnog računa iako nam je kasa bila u kvaru. Prije toga sam se inspekciji naplaćao besmislenih kazni toliko da sam mogao najmanje još dva radnika prijaviti da rade kod mene.

Ovaj lokal otvoren je za sve ljude dobre volje i ovo je lokal koji upošljava mlade Bošnjake i Srbe, spaja mlade svih nacionalnosti i odgovorno tvrdim da ne  zaslužuje ovakav tretman od nadležnih agencija koje umjesto savjetodavne službe znaju samo slati inspekcije da traže dlaku u jajetu.
Imam želju proširiti lokal i djelatnost, ali neka mi neko od tih silnih agencija koje malo malo pa mi šalju inspektore, pošalje savjetodavne službenike i to mi pojasni i nasavjetuje me kako da ostvarim želju, plan,  i zaposlim još mladih ljudi, kada se nalazim u ovakvim uslovima čemu su inspekcije najviše doprinijele.

Nargila bar Sortie Shisha nova atrakcija u zvorničkom ugostiteljstvu
Svečano otvaranje

Mladi su razočarani ovim postupkom i nadaju se smanjenju kazne koja je zabranila rad ovog lokala na 15 dana.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *