Ismail Smajlović preuzeo dužnost muftije banjalučkog

Ismail Smajlović, novoimenovani muftija banjalučki, i službeno je preuzeo dužnost muftije koju je od 2019. godine obnašao Nusret Abdibegović.

Primopredaja je održana u prostorijama Muftijstva banjalučkog.

Njegovo imenovanje uslijedilo je nakon što je bivšem muftiji Abdibegoviću istekao mandat, a imenovan je na osnovu odluke reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Prilikom imenovanja, Smajlović je istakao da da Muftijstvo banjalučko ima tradiciju i kontinuitet.

“Banjaluka je lijepo mjesto, sada ponovo ukrašeno džamijama i mladošću naše medrese. Pokušaćemo da damo doprinos da ona krene uzlaznom putanjom”, istakao je ranije Smajlović.

Ismail Smajlović rođen je u Glumini kod Zvornika 17. aprila 1964. godine, gdje je pohađao osnovnu školu. Srednje obrazovanje je stekao u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu 1983. godine. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu, gdje je nastavio i postdiplomski studij na Katedri za psihologiju i pedagogiju.Duga je i veoma bogata biografija ovog zvorničkog insana.
Mi mu od srca čestitamo i želimo puno uspjeha na novoj funkciji.
Ismail ef.Smajlović u Glumini

On je dodao da Muftijstvo banjalučko ima tradiciju i kontinuitet.“Meni je čast i izazov, a naravno i obaveza sa kojom se valja nositi u svim specifikumima kakvi jesu, i društvenih okolnosti, ali i onih koji su izazov pred muslimanima ovog prostora”, naveo je Smajlović.

Redovan je učesnik vjerskih manifestacija na području Zvornika i muftijstva Tuzle.

Ismail Smajlović rođen je u Glumini kod Zvornika 17. aprila 1964. godine, gdje je pohađao osnovnu školu. Srednje obrazovanje je stekao u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu 1983. godine. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu, gdje je nastavio i postdiplomski studij na Katedri za psihologiju i pedagogiju.

Duga je i veoma bogata biografija ovog zvorničkog insana.

Portal Zvornicki.ba mu još jednom od srca čestita i želi puno uspjeha na novoj funkciji koje je naš Ismail zasigurno dostojan.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *