Izbor sportiste godine: Nikola Drobnjak među deset najboljih sportista – Marija Jokić među najperspketivnijim sportistima Republike Srpske

Kik-bokser Nikola Drobnjak, član KBS „056“ iz Zvornika, izabran je večeras među deset najboljih sportista, a tekvondoistkinja TK „Zvornik“ Marija Jokić našla se među najperspektivnijim sportistima Republike Srpske. Drobnjak se našao na osmom mjestu najboljih sportista Srpske. U organizaciji „Glasa Srpske“ svečanost proglašenja najboljih sportista u Srpskoj održana je u Banskom dvoru.

Kik-bokser iz Zvornika Nikola Drobnjak i godinu na izmaku pamtiće po velikom sportskom dostignuću, a do njega je došao na Svjetskim borilačkim igrama koje su održane krajem oktobra u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

S velikim nadama otišao je i na Svjetsko prvenstvo, koje je od 17. do 26. novembra održano u portugalskoj Albufeiri. Na njega je došao kao aktuelni vicešampion svijeta iz 2021. godine, kada je u italijanskom Lido di Jesolu poražen u finalu, a ove godine je zaustavljen u osmini finala.

Tekvondositkinja Marija Jokić po rezultatima i sakupljanju bodova sa internacionalnih E2 i G2 turnira za juniorke i seniorke na kojima se osvajaju bodovi za olimpijsku, svjetsku i evropsku rang listu, kao juniorka u 2023. godini zauzima visoko 3. mjesto na Evropskoj rang listi u kategoriji do 68kg. Jokićeva je i seniorska viceprvakinja Bosne i Hercegovine u 2023. godini. Osvojila je treće mjesto na prvenstvu Balkana u Sarajevu, a na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bukureštu je zaustavljena u četvrtfinalu.

Sari Ćirković nagrada za ambasadora sporta
Posebno priznanje večeras je dobila Sara Ćirković, bokserka BK „Obilić TRB“ iz Zvornika, koja je kao reprezentativka Srbije nedavno osvojila Evropsko prvenstvo za mlađe seniore. Zbog obaveza, umjesto Ćirkovićeve nagradu je preuzeo bokser Goran Delić.

Žiri
Legendarni srpski košarkaški trener i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je predsjednik stručnog žirija. Pored Maljkovića, žiri broji još osam članova. U izboru najboljih pomagali su i pomoćnik ministra sporta Mario Đuran, proslavljeni rukometaš Borca koji je trenutno trener ORK Banjaluka Bojan Unčanin, legendarna košarkašica Mladog Krajišnika Aleksandra Mušić te slavni kik-bokser Draženko Ninić, koji je 2002. i 2003. godine bio najbolji sportista Republike Srpske.

(Info Birač)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *