Danas oko 12 sati izbio je požar na putničkom automobili golf  3 prilikom pokušaja uključenja na magistralni put Zvornik – Sarajevo na južnom izlazu iz grada.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
Automobil u potpunosti izgorio

Automobil je izgorio većim dijelom, srećom osim materijalne štete nema drugih posljedica. Brzom intervencijom Zvorničana koji su se zatekli na licu mjesta i vatrogasaca koji su se pojavili u roku od 5 minuta, izbjegnute su teže posljedice.
Golf je u vlazništvu Seida Omerović iz zvorničkog naselja Novo Selo, u automobilu se prilikom izbijanja požara nalazio Seid koji je upravljao vozilom i  otac mu Razim.

Prema riječima Razima: Automobil je odmah prilikom početka vožnje počeo goriti, nije nama bilo jasno u početku šta se dešava.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
U potrazi za aparatom i pijeskom dim se širio

Iako automobil na sebi ima ugrađen plin do eksplozije srećom nije došlo. Zahvaljujući prisebnom građaninu u blizini požara, Vladanu Simiću iz Tršića izbjegnute su teže posljedice.

Prilikom nailaska autora ovog teksta pored mjesta nesreće auto se već bilo zapalilo i počeo je izbijati jak dim neugodnog mirisa, a onda i otvorena vatra iz motora automobila. Razim je pokušavao ugasiti požar kopajući zemlju sa najbliže parcele u čemu mu je pomagalo nekoliko prisutnih očevidaca nesreće, ostali očevici događaja pozvali su vatrogassce i pokušavali pronaći protupožarni aparat.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
Trenutak dolaska vatrogasaca

Nažalost u haustoru zgrada nisu se mogli naći protivpožarni aparati. U blizini je bio Vladan Simić koji se dosjetio da posjeduje aparat za gašenje u automobilu te ga je odmah uzeo i dodao Razimu koji je zahvaljujući tome  najvjerovatnije spriječio eksploziju.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
Trenutak kada Simić trči prema zapaljenom automobilu, a prema njemu Razim sa opekotinama prstiju da preuzme aparat

Nakon što je se vatra prestala širiti na automobili stigli su  i vatrogasci koji su ugasili i lokalizovali požar. Automobil je u potpunosti uništen, a lakše opekotine na prstima zadobio je Razim Omerović koji je od ranije nosio gips na desnoj ruci. Gips, zavoj i majica su izgorijeli dok je Razim pokušavao ugasiti vatru.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
Vatrogasci su došli u roku od 5 minuta

Urednik portala Zvornicki.ba zatekao se na licu mjesta i zabilježio fotografije. Prije fotografisanja ušao je u sve obližnje haustore, poslovne prostore i radnje u potrazi za protivpožarnim aparatom.

Poslije ljudskog čina Vladana Simića i pronalaska aparta, fotogrfije su zabilježene.

Izgorio golf na južnom ulazu u grad (FOTO)
Heroj dana: Vladan Simić
20251311_1079933335440107_1717571886_o 20216544_1079933382106769_821690503_o 20196598_1079933288773445_32899572_o pozar golf pozar golf7

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *