Izrečene mjere zabrane zbog korona virusa produžene do 17.augusta, poslije toga moguće odobrenje prisustva publike na sportskim događajima

Do 17. avgust ostaće na snazi sve već važeće mjere zabranje, čiji je cilj sprečavanje širenja korona virusa u Republici Srpskoj, potvrđeno je nakon upravo zavrešene sjednice Štaba za vanredne situacije RS. Tako su i dalje zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

Do 17. avgusta ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće. Svi lokali, uključujući i one u hotelima, moći će da rade od šest ujutru do 11 naveče.

– Do 17 avgusta dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – saopšteno je iz Štaba.

Inače, ovu sjednicu štaba vodio je premijer Radovan Višković, koji se vratio redovnim obavezama nakon izloicije, pošto je bio pozirtivan na korona virus.

Source srpskainfo
Pročitaj i ovo...
Loading...