Nakon jutrošnje informacije da u Zvorniku ima registrovan pacijent pozitivan na korona virus, Štab za vanredne situacije održao je press konferenciju za medije. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, epidemiolog Cvijeta Ostojić Vasić i primarijus dr Pero Pajkanović, infektolog u zvorničkoj bolnici. Kako je to danas izgledalo na press konferenciji pogledajte u videozapisu portala Zvono Media:


Oni su apelovali na sugrađane da poštuju sve propisane mjere, da nema opuštanja i da borba sa pandemijom još nije gotova i poručili da će danas biti obavljeno testiranje još 16 osoba iz Zvornika, odnosno primarnih i sekundarnih izvora zaražene osobe iz Zvornika i dodali:

– Pored njih biće testirana i dva kontakta sa područja opštine Bratunac, a to će obaviti HES njihovog doma zdravlja i biće pod njihovom nadzorom, a radi se o osobama koje su bila u kotaktu sa zaraženom osobom iz Zvornika – rekla je epidemiolog Cvijeta Ostojić Vasić.

Infektolog Pero Pajkanović je istakao da se na odjeljenju kovid bolnice nalaze dva pacijenta srednje životne dobi.

– Oni su testirani na prijemu u bolnicu, a pacijent koji je 1958. godište je pozitivan dok je drugi negativan. Oni su bili u odvojenim sobama, a danas će se ovom pozitivnom pacijentu raditi kontrolni nalazi, odnosno rendgen pluća i laboratorijski nalazi te će se na osnovu toga, obzirom da je dobrog opšteg stanja, odrediti da li će biti smješten u karantin za pozitivne bolesnike ili će ostati u ovom odjeljenju – rekao je Pajkanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *