Mlaka voda sa kašičicom meda i dve kašičice jabukovog sirćeta na prazan želudac – melem su za bolove u grlu. Međutim, ne treba preterivati sa ovim „eliksirom” jer možete da ugrozite zubnu gleđ.

Jabukovo sirće prija grlu, ali ne i zubima
Bolovi u grlu su česta “slika” jeseni. Ali ako ga svakog jutra ispirate vodom u koju ćete sipati kašičicu jabukovog sirćeta, ovaj problem bi mogao da bude rešen za tren. I ne samo to.

Mlaka voda sa kašičicom meda i dve kašičice jabukovog sirćeta na prazan želudac – melem su za mnoge “rane”. Ovaj napitak preporučuje se u slučaju da vam je metabolizam usporen, krvni pritisak povišen ili cirkulacija slaba. Jabukovo sirće je bogato kalijumom, pa prija mišićima i nervima, smanjuje glavobolje, a odlično je i za nesmetan rad srca.
Međutim, ne zaboravite važnu stvar – pazite da ne preterate sa ovim “eliksirom”. Jer, ukoliko ga svakog dana unosite u organizam, možete da ugrozite zubnu gleđ, pošto je jako. Zato stručnjaci savetuju da napitak sa sirćetom pijete na slamčicu i odmah potom operete zube, pošto ćete tako sačuvati gleđ i lep osmeh.

Novosti
foto:internet