Zvornički socijalisti ne kriju svoje nezadovoljstvo podjelom vlasti nakon opštih izbora i nedobijanjem dijela “kolača” koji im, smatraju pripada, kao pripadnicima vladajuće koalicije. O problmima zvorničkih socijalista o kojimse danima spekuliše u Zvorniku govorio je Jakov Galić za portal Zvono.Media:

-Godinama smo u koaliciji sa vladajućom strankom, učestvujemo u vlasti na republičkom i lokalnom nivou, ali nismo adekvatno za to “nagrađeni”.Nisu u pitanju obećane pozicije i “fotelje”, već nemogućnost da ispunimo što smo obećali glasačima i članovima partije. Mislim da im pomognemo da nađu posao, ili riješe neki drugi egzistencijalni problem, dužni smo im to, kaže Jakov Galić koji ne krije razočaranost nekim postupcima predsjednika stranke Petra Đokića, ali demantuje da je gradski odbor SP Zvornik raspušten.

Galić koji je u prošlom mandatu bio poslanik SP u PS BiH sada je samo član glavnog odbora ove stranke. Njegov sin Nebojša je predsjednik GO Zvornik.

-Gradski odbor nije raspušten, ali predložiću sinu da uskoro podnese ostavku jer ima puno obaveza kao direktor našeg preduzeća, a politika mu oduzima dosta vremena, priča stariji Galić sa kojim razgovaramo u prostorijama porodičnog preduzeća.

Negira da je razlog tome što Nebojša nije izabran za poslanika u NS RS na prošlim izborima, kao i da im partija duguje novac za neke obavljene usluge.

“Brojni su oni koji nam duguju, nije to bitno, već treba riješiti neke druge probleme u vrhu stranke, omogućiti nam da ispunimo ono što smo obećali”.
Kao pojačanje zvorničkim socijalistima najavljuje se Zoran Obrenović, bivši predsjednik GO DNS Zvornik. On sada u gradskoj skupštini djeluje kao nezavisni odbornik, i sa dva odbornika socijalista mogao bi formirati skupštinski klub.

– Zoran je dobar čovjek, dobro bi nam došao i u stranci i skupštini, kaže Nebojša koji nam se nakratko pridružio.

Tvrdi da još ništa oko toga nije izvjesno, ali jeste, dodali bi, da se mora sjesti, razgovarati i dogovoriti sa vrhom stranke šta i kako dalje, jer se mora vratiti ugled, uticaj i biračko tijelo koje je nekada imala.

 

(Zvono.Media)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *