Janjarski osnovci pomogli komšijama u nevolji (FOTO)
Školarci uručuju pomoć svojim komšijama kojima je neophodno pomagati

Pisali smo ranije o humanitarnoj akciji osnovaca iz Janje. U toj aktivnosti učenici osnovne škole Janja, a koji pohađaju islamski vjeronauk, oni više od mjesec dana prikupljaju sredstva koja kasnije pretvaraju u neophodne namirnice za život i onda svi skupa, sa napravljenim paketima posjećuju svoje komšije koji su u nešto težem materijalnom stanju.  Za protekli vikend, ova aktivnost učenika koje predvodi njihov profesor Samir Baćevac, doživjela je svoj vrhunac.

Kako je bilo i planirano, dana 4.2.2017. godine, realizovana je ovogodišnja humana akcija učenika osnovaca iz Janje pod nazivom: “Budimo humani, pomozimo svoje komšije”.

Janjarski osnovci pomogli komšijama u nevolji (FOTO)
Akcija pakovanja paketa od kupljenih namirnica

Slike su samo jedan dio današnje atmosfere u kojoj su vrijedni učenici, unatoč kiši, podijelili 44 paketa i 37 vreća brašna svojim potrebnim i ugroženim komsijama u Janji.

Janjarski osnovci pomogli komšijama u nevolji (FOTO)
Profesor Samir Baćevac

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli ovu tradicionalnu akciju vrijednih učenika i omogućili da danas obradujemo mnogo porodica kojima se ova zima uveliko odužila i donijela mnogo nevolja u ionako teškoj situaciji u kojoj se nalaze. Da nam Bog dragi svima ovo prihvati kao i upiše u dobra djela te da ovakve akcije budi podstrek da budemo bliži jedno drugima i u dobru i u nedaćama. Riječi su profesora Samira Baćevca koji je koordinator cijele akcije koju je skupa sa svojim učenicima kolegama i ljudima dobre volje uspješno realizirao.

Janjarski osnovci pomogli komšijama u nevolji (FOTO)
Profesor sa svojim učenicima pored simboličnog paketa donijeli osmijeh staroj nani

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *