U Malom Zvorniku u toku je isplata jednokratne novčane pomoći penzionerima i socijalno ugroženim sugrađanima, koju dodeljuje opština Mali Zvornik, radi lakšeg prevazilaženja situacije nastale usljed epidemije virusa Кorona.

Za korisnike novčane pomoći lokalna samouprava obezbijedila je i po par rukavica i zaštitnu masku, radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Кovid – 19.
98197318_2611283489111872_4941752648807219200_o

Novčana pomoć iznosi 2.000 dinara po korisniku, a dobijaju je penzioneri čije su penzije niže od 30.000 dinara i socijalno ugrožena lica, za koja je stručna komisija procijenila da im je novčana pomoć neophodna.

Isplata pomoći sugrađanima počela je u petak, 15. maja, a odvija se u prostorijama Centra za socijalni rad u Malom Zvorniku, prema utvrđenom rasporedu, na osnovu poziva koji su korisnicima prethodno upućeni.

Pomoć je do danas isplaćena korisnicima u Donjoj Trešnjici, Sakaru, Budišiću, Amajiću, Culinama i Velikoj Reci, a narednih dana biće isplaćena korisnicima u ostalim mjesnim zajednicama.

Za neke od potencijalnih korisnika pomoći još uvijek traje utvrđivanje prava na ovaj vid podrške.

Direktnu novčanu pomoć opštine na ovaj način dobiće oko 2.500 građana u Malom Zvorniku, na ime čega je u budžetu izdvojeno oko 5.000.000 dinara.

Opština Mali Zvornik odlučila je da sugrađanima dodijeli jednokratnu novčanu pomoć umjesto robnih paketa, smatrajući da je taj vid podrške bolji, jer ostavlja mogućnost građanima da sami izaberu šta će kupiti za dobijeni novac, kao i radi pružanja podrške lokalnoj privredi, očekujući da će većina dodijeljenih sredstava biti potrošena na području opštine.

(Izvor: Fejsbuk stranica opštine Mali Zvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *