Nakon julskog upisnog roka u dvije zvorničke srednje škole upisala su se ukupno 393 svršena osnovca, a ostalo je 39 slobodnih mjesta koja neupisani učenici mogu popuniti od 10. do 14. jula.

Još 39 slobodnih mjesta za upis u srednju školu na području Zvornika
FOTO: Arhiv

U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ konkursom je raspisano 240 mjesta u 10 odjeljenja na strukama gimnazija, zdravstvo, ekonomija, pravo i trgovina, te ugostiteljstvo i turizam.

Na opšti smjer gimnazije upisana su 62 učenika, a ostalo je 10 slobodnih mjesta, dok su na društveno-jezičkom smjeru upisana 22 učenika, a ostala su 2 slobodna mjesta. Za zanimanje bankarski tehničar upisana su 23 učenika, a ostalo je 1 slobodno mjesto, dok je za zanimanje trgovački tehničar upisano 16 učenika, a ostalo je 8 slobodnih mjesta.
Za zanimanje kuvar popunjena su 23 mjesta a ostalo je 1 slobodno. Na zanimanjima ekonomski tehničar i medicinski tehničar popunjena su sva upisnim planom predviđena mjesta.

U Tehničkom školskom centru na strukama elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala popunjeno je 175 od predviđenih 192 mjesta. Na zanimanjima tehničar elektroenergetike, tehničar računarstva, tehničar drumskog saobraćaja, električar, vozač motornih vozila, rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina, automehaničar i varilac popunjena su sva predviđena mjesta.

Na zanimanju autoelektričar ostalo je 1 slobodno mjesto, te po 8 slobodnih mjesta na zanimanjima tehničar ptt saobraćaja i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je po prvi put za sedam godina ispunjen plan upisa koji se odnosi na broj odjeljenja. U prvom razredu školske 2017/18 godine biće 8 odjeljenja što je za jedno odjeljenje više u odnosu na broj učenika koji je izašao iz ove škole u školskoj 2016/17 godini.

Još 39 slobodnih mjesta za upis u srednju školu na području Zvornika
FOTO: Arhiv

Grujić je istakao da je to rezultat dobre promocije škole, kao i potražnje na tržištu rada za kadrovima koji se školuju u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *